Boicotarea referendumului ne costă tot 44 de milioane de euro!

Vine referendumul, aşa cum inevitabil va veni iarna. La finele acestei săptămâni, românii sunt aşteptaţi la urne. Nu mai intru în subiect, e arhicunoscut.  Aud, văd fel de fel de lozinci care îndeamnă fie la participare, fie la boicot.

Fiecare tabără are propriile argumente, mai mult sau mai puţin realiste, însă – pe ultima sută de metri- încearcă să îşi lase în offside adversarii.

Am văzut fel de fel de “texte”, cele mai multe exagerate, în dorinţa de a-i convinge pe oameni să vină la vot sau să stea în case.

Vrăjeli de genul: “mai bine se făceau autostrăzi şi spitale, în loc să se aloce bani pentru refrendum” sau “doi homosexuali îţi vor adopta copilul”, sunt chestiuni puerile.  Nu aici e meciul!

Dacă ăia care spun că nu mai pot de spitale şi autostrăzi ar fi făcut tămbălău la momentul strângerii semnăturilor, ar fi fost altceva. Acum e tardiv! Referendumul va avea loc şi va costa. 44 de milioane de euro!

Dacă cineva crede că, în urma referendumului picat,  “Ion şi Gheorghe” le vor lua copilul pentru a-l înfia, se înşeală. Refrendumul e pentru altceva!

Personal îl văd inutil pentru români. Nu ne va ajuta să ne plătim ratele, cheltuielile, nici să ne umplem mai serios coşul de la Lidl. Însă, dacă trei milioane de români au semnat pentru acestă modificare a Constituţiei am (măcar) obligaţia de a merge la vot.

Sigur, dincolo de asta, există nişte calcule ale oamenilor politici. Ăia deştepţi, primarii mai ales, îşi antrenează sistemul de scos oamenii la vot. Îi va ajuta în alegerile ce urmează, mai ales localele din 2020, atunci când va fi scaunul lor în joc. Acum pot vedea pe cine mizează sau nu, folosindu-se de un subiect aproape fals!

Mă intrigă serios aburelile de genul costului scrutinului. Zeci de milioane de euro, bani cu care, spun cei cu emblema “boicot”, s-ar putea face spitale, autostrăzi, şcoli, etc. S-ar face pe dracu! De ce nu s-au făcut până acum? Că doar nu am avut referendum în fiecare an?!

Referendumul a fost decis. El va costa 44 de milioane de euro, chiar dacă mergeţi la vot sau chiar dacă îl sabotaţi.

Dacă se merge în proporţie suficientă pentru validare, vom avea o modificare a legii fundamentale.  Dacă nu, ne-am putea trezi că peste câteva luni cineva va aduna, din nou, semnături pentru aceeaşi modificare a Constituţiei. E o temă “beton” pentru politicienii aflaţi în goană după voturi, care speră să mai “mulgă” ceva “ştampile”. Din moment ce s-au adunat trei milioane de semnături nu va fi imposibil să se mai adune 500.000, atâtea câte sunt necesare pentru un alt refrendum, pe aceeaşi temă.

Costul va fi de alte 44 de milioane de euro!

Adauga comentariu