Bibarţ vrea să îi dea cu măsuţa cu umbreluţe în gură prefectului Stoian, numai că nu respectă distanţarea socială

E război în toată regula în interiorul PNL Arad! Circul a pornit, bine ăla „pe faţă”, după ce prefectul Gheorghe Stoian, în calitate de şef al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a decis (deşi nu el a hotărât, ci alţii) că terasele de pe trotuarele municipiului trebuie demolate în următoarele trei zile.

Textul oficial sună exact aşa: „Autoritățile administrației publice locale vor lua măsuri ca, în termen de 3 zile, toate terasele situate pe trotuarele de pe domeniul public să fie desființate/demolate în vederea asigurării unei circulații pietonale corespunzătoare și a păstrării distanței fizice sanitare”.

La câteva ore, după ce tot oraşul s-a inflamat, de la patroni, la consumatori, primarul Călin Bibarţ a ieşit cu o directă drept în botul prefectului.

Interimarul municipiului a transmis un comunicat în care spune că vrea să vină în sprijinul comercianţilor, implicit al clienţilor. Aceasta ar presupune ca patronii localurilor să „planteze” măsuţe cu umbreluţe în locul teraselor.

„Am luat cunoștință de decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În consecință, venim în sprijinul comercianților și le oferim posibilitatea ca în locul teraselor să amplaseze gratuit măsuțe cu umbreluțe. Astfel, oferim arădenilor posibilitatea de a petrece momente speciale în aer liber, fără a le fi pusă în pericol sănătatea, iar comercianților le întindem o mână de ajutor scutindu-i de costuri suplimentare”, susţine Bibarţ, în comunicatul de presă.

Dincolo de circul electoral dintre cele două aripi liberale, că de fapt aici e filmul, primarului interimar îi cam scapă ceva.

Păi dacă domnul prefect a zis că rade terasele pentru a asigura o circulaţie corespunzătoare, ce rost are ca în locul lor să pui măsuţe cu umbreluţe, întrucât vor ocupa acelaşi spaţiu pietonal.

E ca şi cum cineva cu probleme de alcoolism, ce trebuie să renunţe la „deţuri”, schimbă sticla de votcă pentru una de rom!

Adauga comentariu