Bibarţ va rupe rândurile! Rândurile ce vor face?

Călin Bibarţ se pregăteşte să rupă rândurile PNL şi să candideze ca independent pentru un mandat de primar al municipiului Arad. O variantă ce părea, la un moment-dat, destul de puţin plauzibilă prinde tot mai mult contur. De altfel, apropierea datei oficiale a alegerilor locale, 27 septembrie, precipită şi mai mult lucrurile în interiorul PNL Arad.

Partidul merge pe varianta impusă de Gheorghe Falcă, liderul judeţean al liberalilor, anume Sergiu Bîlcea. Numai că nu toţi liderii locali ai PNL, şi aici mă refer la lideri ai unor organizaţii de cartiere, de zone, directori sau directori adjuncţi în diferite instituţii publice, acceptă varianta impusă. Nu trebuie uitat că în toată această perioadă de când Bibarţ este primar interimar, acesta a pedalat serios, a refuzat să afirme direct că îşi va asuma o candidatură pentru Primăria Arad, însă prin gesturile făcute a lăsat să se înţeleagă acest lucru. Bibarţ e un om simplu, direct, nu prea joacă cu „manta”, astfel că din câte îl cunosc mă aştept să anunţe că va candida.

Deja taberele sunt împărţite în interiorul PNL Arad şi este imposibil de spus, asta din cauza faptului că mulţi nu vorbesc cinstit de teama unor repercusiuni, cine, ce şi cum. Cert este că majoritatea se va orienta în ultimul moment, în funcţie de interes şi de simţul de moment.

Bibarţ, că va câştiga sau nu, va rupe serios din PNL Arad. Interesant este ce se va întâmpla cu voturile pe care acesta le va obţine la Primărie, în condiţiile în care nu are un partid politic în spate. Unde vor merge acestea? Mă refer la rândurile doi, trei, din organizaţia arădeană. Rândurile pe care Bibarţ se pregăteşte să le rupă, s-ar putea să rupă şi PNL-ul.

Adauga comentariu