Batjocura continuă! Se aşteaptă opt ore la intrarea în ţară, pe la vama Nădlac!

Bătaia de joc la adresa românilor care se întorc în ţară continuă în vama arădeană Nădlac. Duminică dimineaţa, la intrarea prin vechea vamă se aşteaptă 250 de minute, adică peste şase ore, iar la vama de pe autostradă se aşteaptă 480 de minute, adică opt ore!

Autorităţile române şi cele maghiare au decis, în cursul serii trecute redeschiderea pentru autoturisme a traficului prin vama de pe autostradă, însă acest lucru pare insuficient. E drept că sâmbătă se aşteptau 14 ore pentru a putea intra în ţară, însă situaţia este în continuare tensionată.

 „ In continuarea masurilor de fluidizare a traficului la granița dintre Romania si Ungaria, autoritatile de frontiera din cele doua state permit cetățenilor romani care calatoresc cu turisme intrarea in Romania si prin PTF Nadlac II – judetul Arad, pe cinci artere de control. Ca ;i in cazul celorlalte doua puncte de frontiera deschise traficului, PTF Nadlac I si Bors, la intrarea in țară se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică”, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Situaţia e cauzată în principal de eliminarea carantinării instituţionalizate pentru românii care intră în ţară, aceştia putând merge direct la casele lor.

“ În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată. Începând cu data de 15.05.2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Adauga comentariu