BAC 2022: 81 de elevi arădeni au lipsit la proba scrisă de Limba și literatura română

În județul Arad la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022 (Limba și literatura română) au fost prezenți 2.357 de candidați (96,67% din totalul candidaților înscriși): 2.232 candidați din promoția curentă, respectiv 125 din promoțiile anterioare. Proba s-a susținut  în 11 centre. De asemenea, au fost absenți 81 candidați.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

 21 iunie: Proba obligatorie a profilului proba E.c)  – probă scrisă

22 iunie: Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) – probă scrisă

23 iunie: Limba și literatura maternă – proba E.b) – probă scrisă

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

FOTO: arhivă

 

 

 

Adauga comentariu