Baba-oarba pe străzile din municipiul Arad!

Aradul se pierde în beznă tot mai des. Așa arată o fotografie făcută în zona Romanilor, înainte de ora 22.00. Sunt seri la rând în care șoferilor le este groază să circule cu mașina, deoarece vizibilitatea este foarte redusă. Nici pietonii nu sunt foarte fericiți, deoarece spun că sunt nevoiți să poarte lanterne sau să folosească telefonul pentru a vedea pe unde calcă. Așa s-a întâmplat și aseară, uneori bezna este pe toate șoselele indiferent că sunt centrale sau secundare, iar în alte zile se întâmplă doar în anumite cartiere.

Cum am ajuns în zona blocului în care locuiesc (Boul Roșu) era o beznă de nedescris. Nu vedeai nimic. Toți circulau cu viteză redusă și cu faza lungă. Era în jur de 21.30. Nici un bec stradal aprins. Un domn cu câinele asculta muzică la telefon în timp ce îl plimba, probabil să nu dea careva peste el. Era un întuneric de nici câinele care era alb nu se vedea decât de la apropiere. Nu știu cine este de vină, nu știu dacă fac economie, dar nu este normal să fie așa mai ales că avem pretenția de oraș civilizat și dezvoltat. După ce am parcat mașina, a trebuit să folosesc lanterna telefonului pentru a mă deplasa până la bloc”, a declarat unul dintre șoferii arădeni.

În zona respectivă, locatarii spun că a fost „luat” curentul și în apartamente, doar că a revenit, însă pe stradă nu s-a mai aprins nici un bec.

Amintim că în alte seri a fost beznă în mai multe cartiere ale orașului, însă nimeni nu are un răspuns. Noi vom reveni cu răspunsul oficialităților cu privire la acest subiect atunci când îl vom primi. 

Baba oarba este un joc de interior ce se joacă în cel puţin 3 jucători. La noi sunt cu miile. Pentru a juca Baba oarba avem nevoie de un obiect (basma, batic, fular, batistă) ce va fi utilizat pentru a lega la ochi un jucător. În Arad nu mai trebuie că e întuneric de la sine. Unul dintre jucători va fi legat la ochi iar apoi învârtit puţin pe loc. Nici nu e nevoie să se învârtă că oricum nu vede fără o lanternă. Când a prins un jucător va trebuie să ghicească cine este acesta. Dacă reuşeşte să ghicească cel prins va fi legat la ochi şi jocul se reia. Sperăm totuși că jocul celor care ne conduc nu se va mai relua.

 

 

Adauga comentariu