Avocatul arădean Ioan Bogdan Cladovan a scăpat de „pârnaie”, după ce a falsificat un testament. Poate profesa liniștit!

Avocatul arădean Ioan Cladovan a fost condamnat de judecătorii Curții de Apel Timișoara la un an de închisoare, fiind acuzat că a falsificat un testament. Fapta s-a produs, conform procurorilor, în cursul anului 2012.

„Procurori  din  cadrul  Parchetului  de  pe  lângă Curtea  de  Apel  Timișoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus  trimiterea  în  judecată  a  inculpatului Cladovan  Ioan  Bogdan, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  fals în înscrisuri sub semnătură privată și a inculpatului Palcu Ioan sub  aspectul  comiterii  infracțiunii  de  uz  de  fals. În fapt, în sarcina inculpatului Cladovan Ioan Bogdan, avocat în cadrul Baroului Arad, s-a  reținut că ar  fi contrafăcut înscrisul olograf  intitulat «Testament» (purtând încheierea de atestare a identității părții și de data certă din 16.05.2012) și ar fi atestat în fals în cuprinsul  actului că testatorul  Palcu Dimitrie Ioan şi-a scris şi semnat testamentul personal, în prezenţa acestuia şi a martorului Telian Alin Alexandru. În sarcina inculpatului Palcu Ioan s-a reținut că ar fi folosit actul olograf  falsificat  intitulat «Testament» în  cadrul  dosarului  de  succesiune cu nr.148/210/2013, aflat  pe  pe  rolul Judecătoriei  Chişineu-Criş, cunoscând  că scrisul   de   pe   actul   olograf   intitulat «Testament» a fost executat de coinculpatul Cladovan Bogdan Ioan”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea  de  Apel  Timișoara.

Judecătorii au decis ca cei doi, avocatul și cel pe care l-a ajutat, să fie condamnați la un an de închisoare, însă pedeapsa este amânată pe un termen de supraveghere de doi ani.

Mai mult, avocatul poate profesa în continuare. Decizia pe scurt: „... stabileşte în sarcina inculpatului Cladovan Ioan Bogdan, pedeapsa de 1 (un) an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În baza art.396 alin. 4 C.proc.pen. stabileşte în sarcina inculpatului Palcu Ioan, pedeapsa de 1 (un) an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. În baza art. 83 alin. 1 C. pen. amână aplicarea pedepsei de 1 an închisoare, stabilită în sarcina fiecărui inculpat, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.

Decizia judecătorilor Curții de Apel Timișoara nu este definitivă.

Adauga comentariu