Avem lista suspecţilor din dosarul afacerilor cu fier vechi. Vezi ce a decis instanţa din Arad

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad au inculpat peste 30 de persoane în cauza privind gruparea care a făcut o evaziune de peste două milioane de euro din afaceri cu fier vechi.  

Pentru niciunul dintre cei duşi în faţa completului de judecată nu s-a luat măsura reţinerii pe 30 de zile, deşi procurorii au cerut acest lucru.

Decizia luată azi de magistraţii arădeni a fost următoarea: În baza art. 224, art. 223 alin. 2 alin.1 şi art. 202 alin.1,3 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. În baza art. 227 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.4 lit.b, art.2151 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii GABOR GABOR - cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, faptă prev. şi ped. de art.9 al.1 lit.c, cu aplic. art. 9 al. 3 din Legea 241/2005 cu aplic. art. 35 al.1 C.pen.; GABOR TOCSI - cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. de art.48 C.pen. rap. la art. 9 al.1 lit.c, cu aplic. art. 9 al. 3 din Legea 241/2005 cu aplic. art. 35 al.1 C.pen. şi SUCIU LAURA CARMEN, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. de art.48 C.pen. rap. la art. 9 al.1 lit.c, cu aplic. art. 9 al. 3 din Legea 241/2005 cu aplic. art. 35 al.1 C.pen; pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 23 februarie până la 23 aprilie 2018, inclusiv.

Dispune punerea în libertate a inculpaţilor reţinuţi. În baza art.215 alin.1 Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art.215 alin.2 lit. a Cod procedură penală, impune inculpaţilor interdicţia de a depăşi limita teritorială a ţării. În baza art.215 alin.2 lit.d Cod procedură penală, impune inculpaţilor să nu comunice cu suspecţii Mihai Ionuţ, Mihai Liliana, Radu Tănase, Pena Carmen, Mihai Tănăsie, Vasile Dănuţ, Mihai Ion, Mihai Tiberius, Holtea Tobă Alexandru, Predoi Ovidiu, Mihai Vasile Marinel, Mihai Cătălin, Mihai Sâcă, Ilarie Larisa Gabriela, Brătianu Rădulescu Cătălin, Ion Tedi Leonard, Mihai Străina, Mihai Puia, Mihai Mirel Boboc, Mihai Zvideanca, Mihai Ionel, Mihai Mariana, Mihai Stan, Novacovici Marius, Bognar Daniel, Stănescu Mihai, Calotă Găbiţa, Mihai Fraga, Rancu Olguţa, Stelian Adrian, Stănescu Cătălin, Chiş Gabriel, Radu Marcel, Radu Cristina, Mihai Ghiorghiţă şi Găman Victor direct sau indirect, pe nici o cale. Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23 februarie 2018, ora 16,50”.

Adauga comentariu