Autospeciale de supraveghere cu termoviziune pentru poliţiştii de frontieră din Arad şi alte judeţe ale ţării

Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri un document referitor la achiziția de autospeciale de supraveghere cu termoviziune.

Autospecialele ar urma să intre în dotarea poliţiştilor de frontieră din Bucureşti şi din alte judeţe printre care şi Arad.

Este vorba despre: Bucureşti, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi Arad.

Potrivit documentului menţionat, achiziţia este necesară “în vederea executării în cele mai bune condiţii a activităţilor de control la frontiera României, dar şi pentru aplicarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/399 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 martie 2016”, notează Agerpres.

Această hotărâre de Guvern va face posibilă achiziţia a 49 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, echipamente care ar urma să intre în dotarea Poliţiei de Frontieră.

“În contextul necesităţii îndeplinirii de către România a criteriilor tehnice de aderare la Spaţiul Schengen a rezultat necesitatea dotării structurilor operative ale Poliţiei de Frontieră cu autospeciale necesare derulării misiunilor specifice”, se mai arată în nota de fundamentare.

Documentul precizează că finanţarea se realizează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul programului naţional aferent Fondului pentru securitate internă şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA ), în preţuri valabile în luna noiembrie 2019, se ridică la 51.292.000 de lei.

FOTO: arhivă 

 

 

Adauga comentariu