Autorităţile judeţene se pregătesc pentru deszăpezirea drumurilor. Vor fi 12.000 de tone de materiale antiderapante!

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au anunţat că sunt pregătiţi pentru deszăpezirea drumurilor județene. Preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, a avut o întâlnire tehnică cu comisarul șef Daniel Borta, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Arad, în vederea stabilirii principalelor coordonate ale deszăpezirii, privind utilajele, materialele antiderapante și zonarea județului.

Consiliul Județean a zonat drumurile județene în cinci sectoare: Arad, Criș, Ineu, Sebiș și Lipova. Sunt pregătite 9000 de tone de nisip și 3000 de tone de sare, care vor fi împrăștiate pe sectoare de un total de 32 de autospeciale („sărărițe”), 27 de încărcătoare. La deszăpezirea drumurilor județene se vor folosi 5 autogredere, iar alte 5 autovehicule vor asigure activitatea de patrulare și raportarea eventualelor probleme.

„În urma discuțiilor cu Poliția Rutieră, vom cere firmei care execută deszăpezirea să acorde o atenție deosebită podurilor și podețelor, pentru că aici am avut probleme în anii precedenți. Am înființat comandamentul de iarnă și, în paralel, un grup de lucru cu Poliția Rutieră. Am rugat polițiștii să ne informeze în timp real asupra eventualelor probleme de pe drumurile județene”, a declarat preşedintele CJA, Iustin Cionca.

Comentarii

Grat Ioan

07.12.2021 16:39

Către conducerea CTP ARAD :- De ce toți pensionarii de peste 70 de ani trebuie sa meargă la sediul ctp pentru viza abonamentelor și sa stea în frig la coada ?- De ca tramvaiele circula pline de noroi cu zilele ( inclusiv în zilele cu soare ) și neincalzite ?-Cum justifica conducerea  CTP ARAD salariile mari pe care le primești condițiile în care își bat joc de cei în vârstă și nu fac nimic.Ma rog zilnic sa ajungă și ei pensionari.

Adauga comentariu