Autoritățile atrag atenția aspura cărnii de porc. Arădenii, rugați să fie atenți de unde cumpără

Luna decembrie aduce și o cerere ridicată din partea populației pentru carnea de porc. Fie că vorbim de sacrificarea porcilor în gospodării, fie că achiziționăm carnea de porc pentru masa de Crăciun sau Revelion, trebuie să ținem cont de câteva sfaturi ale specilaiștilor.

Reprezentanții DSVSA Arad dau mai multe sfaturi în acest sens.

“În scopul prevenirii infestării cu trichinella spiralis, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad recomandă cetăţenilor să efectueze examenul tricheneloscopic la toţi porcii sacrificaţi pentru consum propriu. Examenul trichineloscopic se poate efectua la toate Circumscripţiile Sanitare Veterinar din localităţile judeţului şi la Circumscripţiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor din municipiul Arad (hala din Piața Mihai Viteazu şi Circumscripția Sanitară Veterinară din Piața Catedralei) şi oraşele din judeţ: Lipova, Pâncota, Curtici, Sebiş, Nădlac. Carnea rezultată în urma sacrificării animalelor în gospodărie va fi utilizată numai pentru consumul propriu, fiind interzisă comercializarea”, afirmă reprezentanții DSVSA Arad.

Aceștia mai anunță și faptul că, începând cu data de 1 decembrie, va fi instituită permanență. “În perioada 01-31.12.2019, fiecare Circumscripţie Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din municipiu şi oraşe va asigura serviciu de permanenţă, de luni până sâmbătă între orele 8:00-17:00 şi duminica între orele 8:00-12:00. La sediile respective vor fi afişate numele persoanei care asigura permanenţa şi numărul de telefon la care cetăţenii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare”.

Recomandările speciliștilor sunt ca alimentele să fie cumpărate doar din unități specilaizate.

„Recomandăm tuturor consumatorilor ce achiziţionează carne şi produse din carne sa o facă numai din unităţi autorizate sanitar-veterinar evitând cumpărarea de la persoane necunoscute care nu pot dovedi provenienţa cărnii şi a produselor din carne pe care le comercializează. Recomandările sunt valabile și pentru băuturile alcoolice si nealcoolice. Sfătuim cetățenii să nu cumpere băuturi alcoolice de la persoane necunoscute pentru a evita ce acestea sa fie contrafăcute și în consecință toxice”, se arată într-o informare a DSVSA Arad.

Adauga comentariu