Au venit în Arad la facultate și au deschis un restaurant în care se servesc preparate cu ingrediente achiziționate de la producătorii locali

Doi tineri din Republica Moldova veniți în Arad pentru ca unul din ei să urmeze Facultatea de Stomatologie și-au deschis o afacere. Este vroba despre Ecaterina și Vasile Popescu în vârstă de 27, respectiv 26 de ani. Printr-un proiect în care au atras fonduri europene au deschis un restaurant și oferă clienților sandvișuri, salate și deserturi. Toate făcute cu ingredinete de calitate cumpărate de la producătorii locali.

Sandvișurile sunt pe bază de pâine cu maia și fâină de secară. Pâinea o cumpărăm de la brutăria Bontalenti din Arad. Unica brutărie care face cu maia pâinea fără drojdie, fără convervanți, fără E-uri. Are doar apă, făină sare și maia. Sandvișurile noastre au salam și cașcaval de Curtici. Încercăm să folosim cât mai multe produse de la producătorii locali. Așa îi încurajăm și pe ei. Deserturile sunt făcute fără gluten și fără zahăr cu miere sau îndulcitor. Mierea o cumpărăm de la Stupina Margea Family – Arad. O afacere pusă pe picioare tot de doi tineri arădeni.  Folosim pentru desert făină fără gluten și făină de orez”, declară Ecaterina Popescu.

Magazinul poartă denumirea de Memories Bistrò, iar proiectul câștigat a fost în valoare de 33 mii de euro.

La început am primit doar 75 la sută și peste câteva luni o să primim și tranșa a doua. Pentru a deschide afacerea, banii nu au fost suficienți și am mai pus și de la noi. Magazinul se află lângă Piața Mică din municipiul Arad. Putem fi găsiți și pe Facebook pe pagina Memories Bistrò”, mai adaugă tânăra.

Cei doi tineri au stat o perioadă în Italia după care au ales Aradul pentru ca Vasile să urmeze aici studiile universitare. Ecaterina a lucrat inițial ca bucătar într-un restaurant vegan. A rămas între timp însărcinată,. Iar după ce copilul s-a născut au deschis afacerea. Cei doi tineri au oferit și două locuri de muncă, au angajat un bucătar și o vânzătoare.   

„Vrem să încercăm să le explicăm oamenilor că mai bine să mânânce un sandviși, dar să fie gustos și sănătos. Am pornit cu idea de un concept nou, vrem să propunem oamenilor o alimentație cât mai sănătoasă cu un gust foarte bun. Aprovizionarea o facem de la producătorii locali. În acest mod menținem un standard înalt al calității și totodată îi și promovăm”, mai spune Ecaterina Popescu.

Prețurile încep de la 8 lei la deserturi și ajung până la 13 lei, iar la sandvișuri de la 13 lei și ajung până la 16 lei. Cel mai căutat produs este cel cu prosciutto și mozzarella. Este căutat deoarece are gustul exact ca cele preparate de italieni.

 

Adauga comentariu