Au trecut 30 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei Arhiepiscopale din Arad. Expoziţia „Punte peste timp” redă momentele construcţiei

Arădenii pot vizita, în această săptămână, expoziţia „Punte peste timp. Momentele cele mai relevante din perioada construcţiei Catedralei (1991-2018)”. Vernisarea expoziţiei a avut loc luni şi a fost prezentată de  Arhid. Claudiu Condurache și Arhid. Alexandru Tiulea. Pentru ca arădenii să poată să o vadă fotografiile vor fi expuse timp de mai multe zile în incinta Catedralei „Sfânta Treime” din Arad (Podgoria). Vernisajul face face din programul festivităţilor prilejuite de aniversarea a 30 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei Arhiepiscopale din Arad.

Miercuri, 24 noiembrie, ora 9.30, evenimentele continuă cu slujba Sfintei Liturghii, cu participarea membrilor Permanenței Consiliului eparhial în perioada construcției Catedralei; pomenirea ctitorilor, donatorilor, ostenitorilor şi slujitorilor Catedralei Arhiepiscopale; oferirea distincțiilor din partea Chiriarhului; Cuvânt aniversar rostit de IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Cuvânt de mulțumire adresat Ierarhului de către Pr. Conf. Univ. Dr. Vasile Pop.

Toate manifestările se vor desfășura cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare, precizează Arhiepiscopia Aradului.

Catedrala „Sfânta Treime” din Arad este prima catedrală eparhială construită după anul 1989. A fost sfințită în data de 6 decembrie 2008.

Arhiepiscopul Timotei este cel care a inițiat construirea noii catedrale din Arad.

 

Adauga comentariu