Au stat cu apă în case până târziu în noapte. Canalizarea subdimensionată le-a făcut nopți „albe” mai multor arădeni

Casele mai multor arădeni care locuiesc în zona Traian sunt inundate la fiecare ploaie mai serioasă. Seara de joi, 27 iunie, a fost una de coșmar. Apa a pătruns în case, în subsoluri, garaje și le-a făcut oamenilor o noapte "albă". Familia Frențiu locuiește la intersecția străzilor Patria cu Moților. Bucătăria, aflată la subsolul clădirii a fost plină cu apă, aceasta ajungând până la aproximativ patru centimetri.

Mircea Frențiu spune că vina aparține celor de la Apă-Canal și subdimensionării rețelei care preia apa pluvială. "E groaznic ce se întâmplă. Au un număr la care să anunțăm urgențele, dar e tot ocupat. Sunt nesimțiți, nu înțeleg pentru ce plătim canalizarea. Pentru salariile lor nesimțite?", se întreabă Mircea Frențiu.

Soția lui, Livia, spune că de fiecare dată când plouă mai puternic, așa cum a  fost cazul seara trecută, apa le intră în casă. Sunt nevoiți să își pună mobila pe suporți astfel încât să nu fie atinsă de apa intrată în casă. "Vedeți că mobilierul e ridicat câțiva centimetri față de pământ. Când începe ploaia luăm tot ce avem pe jos și punem pe masă sau în alte locuri în așa fel încât apa să nu ajungă la acele lucruri. Riscăm să mucegăiască tot dacă nu facem așa", ne spune Livia Frențiu.

Parcul din zona fostei fabrici Teba a fost inundat și era imposibil să calci în vreun colț al acestuia. Lipsa scurgerilor suficiente care să preia apa provenită din ploi face ca de fiecare dată o ploaia mai puternică să dea serioase bătăi de cap oamenilor care locuiesc la casele din această zonă.

Sunt nevoiți să stea până târziu în noapte pentru a-și scoate apa din locuințe. „Am pus pompa în funcțiune pentru a-mi scoate apa din pivniță. Cred că voi stat treaz până spre dimineață”, spune un alt localnic afectat de lipsa unei canalizări la parametri normali.

Adauga comentariu