Au fost condamnaţi cei implicaţi în cazul furtului de cupru

Cei implicaţi în cazul furtului celor 414 tone de cupru de la Curtici şi-au primit condamnările. Florin Malița a primit o condamnare cu executare, în vreme ce ceilalți doi inculpați din dosar, Simon Constantin Stanciu și Voicu Cătălin Blăgău au primit condamnări cu suspendare.

În soluția Tribunalului Arad se arată că:

 „În baza art. 323 Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin. 4 şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală condamnă pe inculpatul Maliţa Florin, la 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. (…) În baza art. 334 al.3 Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin. 4 şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul Maliţa Florin, la: – 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, În baza art. 47, art.49 rap. la art. 334 al.3 Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin. 4 şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul Maliţa Florin, la: – 1 an închisoare pentru săvârşirea instigării la infracţiunea de tractare a unei remorci cu număr fals de înmatriculare, prevăzută de art.47 rap. la art.334 al.3 Cod penal, În baza art. 335 al.2 Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin. 4 şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul Maliţa Florin, la: -1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul respectiv (….) În baza art. 396 alin. 6 Cod de procedură penală, rap. la art. 244 alin. 3 Cod penal şi art. 16 alin. 1 lit. g Cod penal, încetează procesul penal privind pe inculpatul Maliţa Florin pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave,”, se arată în soluția Tribunalului Arad.

Florin Malița va executa o pedeapsă de 4 ani și 4 luni de închisoare. Instanța i-a condamnat pe inculpaţii Stanciu Simon Constantin şi Blăgău Voicu Cătălin, la câte 1 an închisoare fiecare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, la câte 2 ani închisoare fiecare, pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, la câte 1 an închisoare fiecare, pentru săvârşirea infracţiunii de tractare a unei remorci cu număr fals de înmatriculare. Totodată, s-a dispus contopirea pedepselor de mai sus în pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de 8 luni închisoare, inculpaţii urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 8 luni închisoare, fiecare. Cu toate acestea, instanța a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpaţilor Stanciu Simon Constantin şi Blăgău Voicu Cătălin pe un termen de supraveghere de 4 ani. Stanciu Simon Constantin va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului local Timişoara, iar Blăgău Voicu Cătălin va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului local Şiria sau în cadrul unei alte unităţi stabilite de Serviciul de Probaţiune Arad, pe o perioadă de 60 zile.

Amintim că, în septembrie 2018, a fost emisă printr-o adresă de email fictivă o solicitare de a se livra din depozitul unei societăți comerciale de pe raza localității Curtici, 414 de tone de bară de cupru, către o altă societate comercială.

 

Adauga comentariu