Au apărut alte animale moarte pe terenurile agricole din zona orașului Pecica

Alte zeci de animale moarte au fost descoperite pe terenurile agricole din zona orașului arădean Pecica. Zilele trecute, Ziar de Arad scria despre aproximativ 30 de leșuri de căprioare și cerbi, găsite în zona Pecicăi (citește aici: Leșurile a zeci de căprioare și cerbi, găsite pe terenuri agricole din județul Arad).

În utimele zile, alte zeci de cadavre au fost ridicate de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și recoltate probe ce au fost trimise către laborator. Ulii, fazani și iepuri morți au apărut în aceeași zonă.

Unele dintre animale au ingerat otrăvurile aruncate pentru combaterea rozătoarelor, iar altele au mâncat din leșurile căprioarelor și cerbilor uciși de aceeași substanță.

La ora actuală nu se cunoaște cu precizie numărul animalelor moarte, însă unii vânători vorbesc de aproape o sută de animale.

„În cazul animalelor moarte la Pereg şi la Pecica se suspectează intoxicarea cu substanţe toxice, ţinând cont de faptul că au fost găsite plicuri cu otravă pe câmp. Aşteptăm rezultatul analizelor care se fac la Timişoara”, a spus şi Cristian Gornic, directorul adjunct al DSVSA Arad.

Adauga comentariu