Atenţie şoferi! A început ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

Începând de astăzi a intrat în vigoare hotărârea Consiliului Local Municipal cu numărul 73/2018 în baza căreia se ridică atât vehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă cât şi cele fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori a municipiului Arad.

Societatea care are ca atribuţii serviciul de ridicare, transport și depozitare a autovehiculelor staționate neregulamentar este S.C Recons. Ridicarea autovehiculelor va fi efectuată numai în baza unei dispoziții întocmite de agenții constatatori din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad sau ai Poliţiei Rutiere.

Autoturismele ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate de pe Bulevardul Iuliu Maniu, FN, proprietate a S.C. Recons S.A, societate care are  şi obligaţia asigurării pazei şi protecţiei depozitului.

Eliberarea autovehiculelor și a remorcilor, se va face doar proprietarului sau utilizatorului legal (împuternicitului), după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare prevăzute în hotărârea CLM nr. 73/2018. 

Dacă în termen de 5 zile calendaristice de depozitare, un autovehicul sau o remorca nu sunt revendicate,  Serviciul Parcări și Ridicări Vehicule din cadrul S.C. Recons S.A. Arad va solicita Direcției Poliția Locală Arad identificarea proprietarului și informarea acestuia asupra situației autovehiculului ridicat, transportat, depozitat și nerevendicat.

Pentru autovehiculele/remorcile nerevendicate de către proprietari sau împuterniciți în termen de 30 de zile calendaristice de la ridicare, transport și depozitare va fi înștiințată Direcția Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Arad în vederea predării acestora spre valorificare.

Pentru autovehiculele abandonate și fără stăpân se aplică procedura stabilită prin Legea 421/2002. Acestea vor fi depozitate în spaţiile special amenajate, proprietatea Municipiului Arad, situate în str. Dosoftei, FN și vor fi predate  reprezentanților Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Arad.

Tariful de ridicare este 160 de lei, cel de transport este 190 de lei, iar pentru depozitarea autoturismului se percepe o taxă de 5 lei pe oră.  

Comentarii

Ioan Teudan

18.04.2018 07:36
Rusine olteanului demolator '' dottore '' falca !

Gherman Valer

18.04.2018 08:36

As fi interesat de un nr.de tel.la care pot fi anunțate locuri unde sunt parcate astfel de mașini pt.a ridicate. Multumesc.

Adauga comentariu