Atacatorii lui Daniel Dragoman au scăpat de arestul la domiciliu

Alin Iovănuţ şi Florin Maliţa au solicitat înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Cei doi sunt acuzaţi de faptul că l-au atacat şi împuşcat pe Daniel Dragoman, pe o stradă din cartierul Confecţii, în urmă cu câteva luni.

Cei doi au fost daţi dispăruţi câteva zile după comiterea faptei, apoi s-au predat. Au fost arestaţi iar mai apoi s-a dispus măsura arestului la domiciliu. Cum nici aceasta nu le-a convenit au solicitat Tribunalului Arad să fie puşi sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Arad a venit ieri, iar solicitarea lor a fost aprobată. „Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, faţă de inculpaţii: Iovănuț Alin, Malița Florin, pe o durată de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Pe durata controlului judiciar inculpaţii au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei acestora; c) să se prezinte la organul de poliţie din cadrul IPJ Arad conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie; c) să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza; d) să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia şi nici cu martorii precizaţi în cuprinsul rechizitoriului. Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive sau a arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la comunicare”, se arată în decizia instanţei arădene.

Florin Maliţa nu se poate bucura de această  măsură întrucât mai are un dosar în care este în arest la domiciliu. Acesta şi alţi doi complici sunt acuzaţi de furtul de cupru de la Coficab, un tun de aproximativ două milioane de euro.

Adauga comentariu