ASCOR Arad, alături de mamele și copiii cazați la Arad. S-au achiziționat și donat alimente, medicamente, haine, rechizite și jucării

ASCOR Arad a organizat o campanie pentru a veni în sprijinul mamelor și copiilor fugiți din Ucraina și cazați la Arad. Astfel, au mobilizat oamenii din comunitate după care au cumpărat produsele de care era nevoie și s-au dus la centrele de cazare pentru a le distribui.  Au dorit să vadă personal în ce condiții sunt cazați, ce nevoi au și mai mult să vorbească cu ei, mai ales că o persoană dintre cei delegați vorbea limba ucraineană.

Acțiunea a avut loc, marți, și a fost organizată în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Luncșoara și cu sprijinul Arhiepiscopiei Aradului cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Timotei Seviciu.

„Am adus alimente neperisabile de la produse de post și dulce. Apă, medicamente, siropuri antiinflamatoare, haine, rechizite, jucării. Am organizat o campanie online prin care oamenii binevoitori ne-au ajutat cu bani. Totodată, Parohia Ortodoxă Luncșoara prin părintele Viorel Curtuțiu a organizat și el o campanie de donații”, a declarat Marius Gheorghe Danciu, președintele ASCOR Arad.

La eveniment a participat părintele Gheorghe Gligor, vicar administrativ la Arhiepiscopia Aradului, părintele conferențiar Lucian Farcașiu, profesor la Facultatea de Teologie și îndrumător ASCOR Arad, părintele Emanuel Proniuc, arhivist la Arhiepiscopia Aradului, părintele Viorel Curtuțiu, preoteasa Ionela Curtuțiu, Marius Gheorghe Danciu, președinte ASCOR Arad.

De asemenea, alături de cei amintiți a fost și comisar Dana Maluțan din cadrul IPJ Arad.  Aceștia au stat de vorbă cu cei plecați din calea războiului, Emanuel Proniuc fiind cel care a tradus întreaga conversație. Sosirea preoților în centrul de cazare le-a adus o liniște mamelor și copiilor care au vorbit deschis și le-au mulțumit pentru efortul depus și pentru vizită.  

Adauga comentariu