Artiști din Arad și Timișoara, în Pădurea Vladimirescu. Un spectacol dedicat zânelor bune: Sânzienele

Artiști din Arad și Timișoara se reunesc, în data de 18 iunie, ora 10.00, în Pădurea Vladimirescu, la «Vila Safari» unde vor participa la un spectacol dedicat Sânzienelor.  

„Se apropie cu pași repezi, Sânzienele, zânele bune care se adună în pădure, dansând aduc bucurii celor ce le sărbătoresc, sau Drăgaica, cum se mai spune, dar și ziua în care este sărbătorită Ia noastră cea străbună, cusută la opaiț sau lumânare, simbol românesc. La Arad,într-n mare spectacol televizat,de Orizont TV desfăsurat pe data de 18 iunie, ora 10.00, în Pădurea Vladimirescu "Vila Safari".

O mare bucurie să ne reântâlnim cu Maria Aiftincai, mare păstrătorare a acestei bogății din lada de zestre a neamului românesc, ce cuprinde peste 800 de costume populare din toate zonele țării,obiecte și unelte agricole foarte vechi, aparținătoare locuitorilor din Banat și nunumai peste 250 la număr 3 muzee, din care 2 în Vladimirești- Arad și unul în Bavaria,7 cărți de poezii și proză scrise de minunata «Marițuca» Artă și Meșteșug, ce nu se uită, poezii din lumea satului, cântece culese din Bucovina, locul unde s-a născut,cuprinse în 3 albume.

Un om minunat,o adevărată patrioată,ce a purtat și poartă cântecul și portul, cu respect și cinste în tară și în lume. Am răspuns cu drag invitației, de a organiza alături de buna mea prietenă, Maria Aiftincăi ,acest eveniment, la Arad promovând tradițiile neamului, în cultura popular. Vă așteptăm cu drag împreună cu artiști dornici de a vă fi alături la acest frumos eveniment popular”, a declarat Mioara Voicu.

Din spectacol fac parte artiștii: Iordana Maria Rad, Alexandra Vereș, Maria Danilescu, Maria Emilia Costache, Alexandru Moldoveanu, Alin Petru, Mihaela  Mihnea Pecican, Maria Stan Toma, Adriana Crișan, Daria Popescu, Mariana Birică, Alessia Maria Ozoreanu, Medeea Michnea.  Va participa și Ansamblul de dansuri „Flori orțișorene”.

Evenimentul este prezentat de Mioara Voicu.

Adauga comentariu