Arnold şi-a împlinit visul de a avea propria sală de sport, iar acum antrenează persoane de toate vârstele. Nu lipsesc cursurile de autoapărare pentru femei

Arnold Nagy (Adi) este arădeanul care şi-a început viaţa sportivă la vârsta de 5 ani făcând înot, mai tarziu polo. La vârsta de 10 ani şi-a descoperit adevărata pasiune: artele marţiale. A început cu Judo apoi Karate şi Kick Box, sport pe care îl practică şi astăzi la vârsta de 43 de ani.

Pasiunea pentru sport a devenit în timp meserie. La început a fost instructor sportiv, apoi antrenor, iar în urmă cu şase ani visul de a avea o sală proprie a devenit realitate. Sala se numeşte Energy Fight Club şi este în incinta complexului comercial Bou Roşu din Arad.

„Am cursanţi de la 5 până la peste 60 de ani. Ţinem cursuri adaptate în funcţie de nevoile fiecărui cursant, avem cursuri atât pentru profesionişti cât şi pentru amatori. Programul sălii este unul flexibil, avem cursuri şi de dimineaţă şi seara, astfel încât cine îşi doreşte să facă sport să poată veni când are liber în program. De asemenea, avem incluse şi antrenamente de autoapărare pentru femei, antrenamente personale şi cursuri pentru copii”, declară Arnold.

Acesta spune că prin acest sport copiii dobândesc o mai mare încredere de sine, disciplină, şi în cazul în care se află în pericol se pot apăra.

„Din păcate ştim cu toţii că violenţa stradală cât şi cea din şcoli este în creştere. Acest lucru este valabil şi la femei. Pe lângă beneficiile sportului asupra corpului, aceste cursuri de autoapărare ajută şi la situaţii nefericite în care s-ar putea afla persoana respectivă în viaţa de zi cu zi”, mai adaugă tânărul.

Pandemia l-a afectat şi pe el la fel ca pe mulţi alţi arădeni.

„Pandemia ne-a forţat să luam o pauză destul de lungă dar acum putem reveni la antrenamentele noastre zilnice. În principal societatea trebuie să conştientizeze importanţa sportului în viaţă, oricare ar fi acela, iar la copii ar trebui să fie o activitate obligatorie mai ales în vremurile de acum când tind să stea doar în casă fiind orientaţi spre online.  La sală atmosfera este una prietenoasă, chiar dacă facem arte marţiale, nu pleacă nimeni bătut. Sunt luate toate măsurile de prevenţie, sala este în permanenţă dezinfectată şi respectăm toate normele de igienă impuse”, afirmă Arnold Nagy.

În luna august Aradul a fost reprezentat la DFS Dinamite Fight Show Bucureşti, cea mai mare gală de profil din ţara, prin Marius Munteanu cu sprijinul Internaţional Alexander Holding şi Elite Bodyguard Team.  „Este o perioadă dificilă în care găsim greu sponsori, aşa că le suntem profund recunoscători celor ce ne-au sprijinit să ajungem acolo”, adaugă Arnold.

Detalii referitoare la program, tip de antrenamente şi noutăţi legate de sală puteţi găsi pe pagina de Facebook NRG FIGHT CLUB sau la numărul de telfon: 0741505838

Adauga comentariu