Arestul din Arad se va muta la Timișoara. Vezi pe ce perioadă!

O perioadă Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad și SRI Arad își vor desfășura activitatea în altă parte, deoarece clădirea de pe strada Vârful cu Dor întră în renovare.

În momentul de față se finalizează caietul de sarcini. Urmează să se primească ofertele pentru proiectare și execuție, în urma contractului de finanțare semnat de IPJ Arad și ADR Vest.  Clădirea în care își defășoară activitatea atât IPJ Arad, cât și SRI Arad, a fost construită în anul 1983. De atunci nu s-a mai investit nimic în reabilitarea ei.

„Întregul proiect va fi implementat pe parcursul a 32 de luni și vizează reabilitarea termică și energetică prin îmbunătățirea izolației termice, anveloparea fundației, a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare, termoizolarea, înierbarea parțială a terasei, precum și reabilitarea instalațiilor de încălzire a apei, reabilitarea sistemelor de ventilare și climatizare, cu achiziționarea de centrale fotovoltaice, instalarea de panouri solare pentru prepararea apei calde și de panouri fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie electrică”, a declarat comisarul șef Ioan Tamaș, inspectorul șef al IPJ Arad.

Valoarea proiectului este de aproape 36 de milioane de lei. Nu se știe încă unde își vor desfășura activitatea cei de la birouri, cert este că la Timișoara se va muta Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a IPJ Arad. Asta până la finalizarea lucrărilor de reabilitare.

 

 

Adauga comentariu