Aradul se pregătește de cel mai mare eveniment muzical: Symphonic Experience - dirijori celebri, orchestre simfonice, o simbioză live, pe standionul „Francisc Neuman”

Aradul se pregătește pentru unul dintre evenimentele de anvergură ale orașului. De o premieră care va avea loc pe stadionul „Francisc Neuman”. Este vorba despre  prima ediție Symphonic Experience, un festival de muzică clasică, jazz, rock, electronică, etno-funk și șlagăre renumite. Evenimentul se va desfășura timp de trei zile  între 19 și 21 august și este dedicat și famililor. Astfel, arădenii sunt așteptați de la mic la mare.

În cele trei zile de spectacole, scena va fi onorată de concertul aniversar Phoenix- 60 de ani, de marele și unicul Gheorghe Zamfir, de artiști de primă mână ai scenei muzicale, grupați în conceptul Laura Bretan & Friends.

Symphonic Experience este primul festival din țară desfășurat într-un spațiu neconvențional, care are în centrul atenției orchestra sinfonică în colaborare cu trupe, artiști și soliști autohtoni de renume mondial. O scenă monumentală, show-uri de lumini și proiecții speciale vor presăra momentele muzicale în care genuri și stiluri diferite vor fuziona spre încântarea publicului.

Symphonic Experience a fost prezentat, astăzi, într-o conferință de presă, care a avut la Primăria Arad, care este și partenerul evenimentului. Au participat Marius Simion, Florin Galiş, Cătălin Lapuşcă, Bruno Biringer și primarul Călin Bibarț.

„Va fi o sărbătoare a comunității arădene, un preambul al Zilelor Aradului. Evenimentul presupune o logistică extraordinară și cred eu că dă măsură unei comunități. Pentru toți este o premieră, deoarece încercăm pentru prima dată pe stadionul UTA, care are din construcție un caracter multifuncțional, să facem și altceva decât competiție sportivă. Este o premieră pentru noi toți și o provocare. Este un eveniment fără egal în Aradul post-revoluționar”, a declarat Florin Galiș.

Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, a declarat:

 „Aradul continuă seria de evenimente culturale de anvergură şi apreciez că în fiecare an municipiul nostru se poziționează tot mai aproape de topul național în ceea ce privește divertismentul de calitate. Felicit organizatorii Symphonic Experience pentru inițiativa şi curajul de a organiza o serie de concerte extraordinare, care au ca protagonişti maeştri ai muzicii româneşti şi nu numai. Sunt convins că acest eveniment se adresează tuturor arădenilor, dar şi invitaților din regiune, din restul țării”.

Un eveniment pilot

Ne dorim sa fie un eveniment reușit, chiar un eveniment pilot, să schimbăm și să ridicăm şi mai mult nivelul cultural în Arad, oraș pe care îl iubim și pe care ne dorim să îl transformăm într-un pol de entertainment. Considerăm că prin line up-urile din acest eveniment am adus tot ce se putea  pentru toate categoriile de preferințe muzicale, transformând acest weekend în câte o experiență.

Seara de sambătă va fi pentru melomani și cei care apreciază foarte mult naiul maestrului Gheorghe Zamfir, vineri vor fi în atenția scenei legendele vii sub chitara lui Nicu Covaci, trupa Phoenix. Duminică ne vor îmbia cu mult mai multe voci, de tenor, de soprane, cum ar fi Laura Bretan, pe care o cunoaștem cu toții, Marcel Pavel, Ioan Miriță, Iordache Pasalic; toate aceste trei concerte având în spate orchestra Filarmonicii Arad, sub bagheta maestrului Daniel Jinga, care este și directorul Operei București. Vă invităm la proiect și sperăm să veniți în număr cât mai mare! Noi chiar am numit acest eveniment o sărbătoare a comunității” a declarat Marius Simion, organizator Symphonic Experience.

PROGRAM

19 august

Ora 17.00 – Talente locale – Spectacolul tinerelor talente din Arad, selectati din miscarea culturala ”Sambata muzicala”

Ora 18.30 – Symphonic voices - Cele mai cunoscute lucrari vocal-simfonice din repertoriul muzicii clasice si repertoriul de opera.

Ora 20.00 – Kerekes Band & Orchestra – Concert etno-folk al trupei multi-premiate din Ungaria, cu repertoriu vast cuprinzand muzica ungureasca, romaneasca, turceasca, si multe altele, acompaniat de orchestra evenimentului

Ora 21.30 – SymPHOENIX 60 – Concert exclusiv, aniversar al trupei Phoenix, serband 60 de ani pe scena Symphonic Experience acompaniat de Orchestra Filarmonicii Arad, dirijor Daniel Jinga

20 august

17.00- Talent Start - Spectacolul tinerelor talente din Arad, selectati din miscarea culturala ”Sambata muzicala”

18:30 - SWINGING WITH BUDAPEST ORCHESTRA PROJECT 

Concert de jazz standard si slagare cunoscute ale jazzului mondial, interpretat de Budapest Orchestra Project, solisti invitati Koncz Kriszta, Sandor Péter, dirijor Tompa Abel

20:00 - The best of Morricone

Lucrarile celui mai productiv si multipremiat compozitor de muzica de film, Ennio Morricone vor fi interpretate de Orchestra si corul Filarmonicii Oradea, dirijor Laszloffy Zsolt

21:30 - Concert Extraordinar Gheorghe Zamfir & Friends

Naiul maestrului Gheorghe Zamfir va rasuna in arena Francis Von Neuman acompaniat de Orchestra Filarmonicii Arad, dirijor Daniel Jinga. Concertul va avea invitati speciali surpriza.

21 august

17:00 - Talent Start - Spectacolul tinerelor talente din Arad, selectati din miscarea culturala ”Sambata muzicala”

18:30 - Tango & Walz Moments by Piazzola & Others

Unul din cei mai cunoscuti si apreciati violoncelisti autohtoni, RAZVAN SUMA va interpreta tangourile de Astor Pizzola, completat de un program de dansuri interpretate de orchestra simfonica

20:00 - Electro-Symphonic Experience

Cele mai mari hituri ale celor mai mari DJ din lume prelucrate si interpretate de orchestra Operei Maghiare Cluj. Concept prezentat atat la festivalul Electric Castle, cat si la UNTOLD

21:30 - Gala Daniel Jinga & Friends

Celebrul dirijor Daniel Jinga vine cu un program inedit de gala combinand hituri pop si arii de opera interpretate de Vlad Mirita, Laura Bretan, Marcel Pavel, I Iordache Basalic, acompaniate de Orchestra Filarmonicii Arad si Corul Academic al Filarmonicii Arad.

În ceea ce privește prețul biletului acesta diferă în funcție de zona respectivă. De exemplu, până în data de 7 august se găsesc la ofertă prețul pornind pentru o zi de la 45 de lei. De asemenea, organizatorii au declarat că vor mai exista promoții, dar și pachete pentru familii sau bilete gratuite pentru cei care vor dona sânge. 

Informații se pot obține accesând https://www.symphonicexperience.ro/

Bilete pot fi cumpărate accesând linkul https://www.symphonicexperience.ro/

Evenimentul este organizat de InTime Concept.

Adauga comentariu