Aradul devine localitatea numărul 8 din istorie care găzduiește Supercupa României

Orașul de pe Mureș este pregătit pentru spectacolul fotbalistic care se va disputa, sâmbătă, de la ora 20.30 (CFR Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe), pe Arena „Francisc Neuman”.

„Inaugurat în august 2020, noul stadion al formației UTA Arad găzduiește în premieră o partidă cu trofeul “pe masă”. Vechea arenă “Francisc von Neuman”, pe locul căreia se află stadionul de azi, fusese inaugurată în septembrie 1946. Așadar, prima Supercupă a României pe noul stadion. Dar și prima din istorie la Arad”, este mesajul celor de la Federația Română de Fotbal.

S-au jucat 23 de Supercupe ale României până azi, începând cu ediția 1994. Cele mai multe, găzduite de Capitală, jucându-se pe următoarele 5 stadioane bucureștene: Național, Regie, Cotroceni, Giulești, Arena Națională. În total, 15 meciuri care au pus față în față campioana și câștigătoarea Cupei României!

5 ediții ale Supercupei nu s-au disputat, de la înființarea ei în 1994, în acele sezoane campionatul și Cupa României fiind câștigate de aceeași echipă (1996, 1997, 2000, 2004 și 2008). Din 2009, în cazul dublei, locul 2 din Liga 1 joacă Supercupa.

„Celelalte 8 Supercupe s-au jucat în orașele Cluj-Napoca (2010 și 2016), Ploiești (2019 și 2020), Piatra Neamț (2011), Constanța (2015), Botoșani (2017) și Craiova (2018). Azi, Aradul completează această listă onorantă, devenind localitatea numărul 8 în care ajunge Supercupa României.

Ca un detaliu interesant, Cluj-Napoca a găzduit partida pe două arene diferite (Dr. Constantin Rădulescu și Cluj Arena). Iar în perioada 2015-2020, inclusiv aceste două ediții, Supercupa s-a disputat doar în provincie. Abia în 2021, ediția precedentă, meciul s-a jucat iarăși în București”, mai adaugă cei de la FRF.

Totodată, arbitrajul video pătrunde și în Liga 1, noua Superliga, iar probele generale se fac sâmbătă seara, la Supercupa României. 

Pe stadion se va afla și galeria UTA-ei. Aceștia nu vor ocupa locurile obișnuite în peluza Iosif Petschovschi, ci se vor plasa la tribuna a II-a Gioni Brosovszky, conform apelului făcut pe pagina de facebook „Ultras Arad“:

„Utiști, ce ziceți, dăm o tură până la stadion să vedem supercupa? Nu e meciul nostru, nu susținem niciuna dintre echipe, dar este un eveniment care are loc în casa noastră și o oportunitate bună de a arăta întregii țări cum este atmosfera la Arad”.

Pentru a se asigura că totul este în ordine pentru un astfel de meci, autoritățile au verificat starea stadionului.

„Împreună cu Lazăr Faur mă aflu la stadion. Ultimele pregătiri pentru supercupa de sâmbătă, ultimele pregătiri pentru ca Aradul să intre în circuitul național. Visul meu este să avem Naționala României la Arad și ne pregătim pentru acest lucru anul viitor”, a declarat deputatul Sergiu Bîlcea.

„Ne dorim competiții importante pe Arena „Francisc Neuman”. Ne dorim să avem condiții cât mai bune pentru jocul  de fotbal în Arad. Am făcut un prim pas anul acesta, am alocat bani în bugetul local pentru a îmbunătății condițiile de pe stadion, acum facem al doilea pas având în derulare procedurile pentru întocmirea documentației tehnice astfel să putem lucra pentru ceea ce ne-am propus”, a declarat viceprimarul Aradului, Lazăr Faur.

Adauga comentariu