Aradul, codaş la alocările din partea Guvernului! „Şef de filială PNL cu trecere la Bucureşti + Cîţu = bani alocaţi judeţului”

Guvernul României a alocat bani către judeţe din Taxa pe Valoare Adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Judeţul Arad a fost codaş, primind 3.134.000 lei. Alte judeţe au primit sume chiar şi de 22 de ori mai mari decât judeţul nostru, însă şeful CJ Arad, Iustin Cionca, nu se plânge de acest aspect, aşa cum o făcea pe vremea guvernelor PSD. De exemplu, judeţul Vaslui a primit 70.041.000 de lei, iar judeţul Botoşani 21.880.000 lei.

Consilierul judeţean Adrian Butunoi critică lipsa de reacţie a preşedintelui CJA, Iustin Cionca, pe care l-a întrebat, fără a primi vreun răspuns clar, despre suma mică primită de judeţul nostru.

 „În ultimii ani, Iustin Cionca şi-a făcut un obicei din a critica guvernele PSD pentru alocările pe care le primea judeţul nostru. Numai că acum, când Aradul primeşte de 22 de ori mai puţin decât Vasluiul şi de şapte ori mai puţin decât Botoşaniul, nu are vreo reacţie critică la adresa Executivului. Văzând tabelul alocărilor sumelor defalcate din TVA  am avut impresia unei formule de calcul de genul: «şef de filială PNL cu trecere la Bucureşti+ Cîţu = bani alocaţi». În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de astăzi, l-am întrebat pe domnul Cionca să îmi spună cum apreciază această alocare de bani, în condiţiile în care judeţul nostru a primit o sumă atât de mică. Mi-a răspuns că nu ştie, că se va informa şi îmi va spune data viitoare. În politică nu există data viitoare, aşa că răspunsul dat de Iustin Cionca este grăitor. Până nu demult arunca în spaţiul public texte de genul «Teleormanizarea României», însă acum nu spune nimic despre «Vasluinizare» sau «Botoşanizare». Practic avem de-a face cu sintagma: «şi se jură că nu fură, dar i-am prins cu banii arădenilor în gură»”, a fost reacţia consilierul judeţean.

Adauga comentariu