Aradul a bătut Timișoara la relaxare: în mansarda unei clădiri de pe strada Eminescu se află un bazin de plutire

Mansarda unui imobil de pe strada Emineascu a fost transformată într-un centru de relaxare. Pe lângă studio-ul de yoga care a fost redeschis de curând, se află și ceva de care era nevoie în zona de Vest și anume un bazin în care se face terapie prin plutire. Până acum cei din această zonă a țării mergeau la Cluj sau Brașov pentru un astfel de răsfăț. Studioul aparține arădeancei Antonela Pantea. Ideea pentru „plutire” i-a venit soțului ei, care de câte ori mergea în concediu se oprea la Brașov pentru câteva ședințe. Pandemia, însă le-a stricat un pic planurile cu studio-ul, deoarece exact după ce au deschis au fost nevoiți să închidă.

„Am deschis studio-ul de yoga chiar inainte de pandemie, în ianuarie 2020 și în martie am închis temporar. Am redeschis când nu au mai fost restricții. Între timp am deschis și o incintă de terapie prin plutire - Samadhi Tank. Este ceva unic în zona aceasta a țării. Când am deschis noi, nu mai era altul în vestul țării decât la București, Brașov, Cluj și alte orașe mai îndepărtate. Avem deja clienți din Timișoara care vin la plutire. Ne găsesc pe internet și se miră ca este în Arad și la Timișora, nu”, a declarat Antonela.  

Pentru că este ceva nou în Arad am fost invitată la o sesiune de plutire pentru a face un reportaj. Nu a trerbuit să duc nimic de acasă, deoarece acolo se dă gel de duș, șampon, prosoape și se pune la dispoziție uscătorul de păr. În momentul în care am ajuns, undeva pe la 10.30, am întâlnit fetele care ieșeau de la sesiunea de Yoga. O atmosferă caldă, zâmbete, relaxare. Nu am mai simțit atâta prietenie într-o incintă ce ceva vreme. Am fost condusă de către Antonela prin încăperi pentru a vedea ce a amenajat la mansardă. Atunci am aflat că inițial s-a gândit doar la o sală de yoga și una de terapii alternative, însă, deoarece spațiul era generos și soțul adora plutirea au amenajat și o astfel de încăpere în care am intrat și eu. Mi-a spus care este circuitul, mi-a arătat o telecomandă cu care puteam face în interior ce lumină doream și cu care puteam da drumul la muzică.

De asemenea, am fost informată că dacă doresc să îi comunic ceva pot vorbi, deaorece mă va auzi, fiind montat și un astfel de sistem. Cu emoția că poate nu voi rezista o oră să plutesc am făcut duș, mi-am spălat părul și apoi am intrat în cabină. Apa este la temperatura corpului, nu te poți scufunda, deoarece te ține la suprafață. La început am stat un pic încordată, însă imediat a început relaxarea, nici nu simțeai că ai corpul pe o apă, senzația este una aparte, pur și simplu plutești, doar mintea îți fuge în toate direcțiile. Eu am preferat să țin ochii închiși și să mă gândesc la cât mai puține lucruri. Habar nu aveam când trec minutele, nu știam când am ajuns la jumătate, însă am fost informată că în momentul în care trece o oră voi auzi un sunet. Atunci am ieșit din incinta cu bazin, am intrat din nou la duș, dar de această dată indicația este ca pe corp să nu mai dai cu gel, doar să te clătești cu apă, ci doar părul să îl speli cu șampon.

Senzația a fost unică și merită încercată, iar după ești apt să îți continui activitatea. Am întrebat de la ce vârstă se poate pluti și am aflat că nu există o limită, însă copiii pot intra doar dacă au răbdarea să stea o oră pe spate, cu mâinile ridicate deasupra. Asta este poziția de plutire. Apa din bazin conține săruri de magneziu şi sulf, iar beneficiile sunt numeroase.

După cum spuneam la mansardă se face yoga, terapii alternative și plutire.

Cei care practică Yoga simt cum agitația zilnică dispare. Fiecare postură este menită să relaxeze tensiunile adunate în corp.

„Toate activitățile noastre sunt gândite atât pentru începători cât și pentru persoanele cu o practică anterioră. La Sattva Yoga Center Arad găsești clase de yoga pentru toate nivelurile de pregătire, clase variate cu teme diversificate: Yoga pentru spate, Yoga pentru începători, Yoga de dimineață, Yin Yoga, Vinyasa Yoga, Meditație, Pranayama – respirație. Ești ghidat(ă) de instructori cu experiență pentru a beneficia la maxim de fiecare clasă de yoga. Practicăm yoga într-un centru de yoga nou, curat si liniștit”, a declarat Antonela.

Programul este de luni până duminică. Se poate consulta pe site, unde se fac și înscrierile la clase:

https://sattva.ro/yoga/program-yoga-arad/

Cameră de terapii alternative

Camera de terapii este conectată la o comunitate în continuă creștere de persoane care sunt interesate să-și îmbunătățească viața pe toate nivelurile. Aici vei găsi terapii manuale, energetice, terapii minte-corp, coach, psihoterapeut.

„Perfectă pentru sesiuni unu-la-unu, masaj terapeutic, coaching, consultații de nutriție și alte terapii alternative.

Spațiul nostru privat, intim și confortabil este ideal dacă ești specialist în terapii manuale, energetice, terapii minte-corp, coach, psihoterapeut etc. Centrul nostru oferă un mediu relaxant și profesional în care ai oportunitatea să-ți desfășori activitatea într-un mod armonios, fără dificultăți. Oferim un spațiu nou, amenajat, curat și bine întreținut.

Invităm specialiști care promovează creativitatea, vindecarea, creșterea personală, conștientizarea și modul de viață sănătos cu clienții și comunitatea, să închirieze spațiul nostru”, mai adaugă arădeanca.

https://sattva.ro/se-inchiriaza-camera-de-consultatii-si-terapii-alternative-in-arad/

Ce este terapia prin plutire

Terapia prin plutire este un mod unic de relaxare și vindecare ce implică sesiuni de plutire de 60-90 minute în bazine cu săruri de magneziu şi sulf. Soluția de sulfat de magneziu, cunoscută şi sub numele de sare amară sau Epsom, la o concentraţie foarte ridicată (500 kg de săruri la 1 tonă de soluție), este atent controlata și menţinută la temperatura pielii de 35 de grade pe durata sesiunii de plutire. Plutirea se face fără cel mai mic efort la suprafața apei de doar 25 cm (nu trebuie să știi să înoți), fiind susținut  în imponderabilitate datorită densității ridicate. Sesiunile, în mod uzual, se fac individual, bazinul având dimensiuni apropiate de cele ale unui jacuzzi. Se beneficiază simultan de relaxare psihică şi fizică, de tratamentul termal, de aportul de magneziu şi sulf, cât şi de terapie cu ozon.

https://sattva.ro/terapie-prin-plutire/bine-de-stiut/

Beneficiile terapiei prin plutire:

Lista de beneficii asupra sănătăţii este extrem de numeroasă, are practic loc o terapie naturală şi completă asupra întregului corp fizic, simultan cu o relaxare la nivel mental, cei care plutesc beneficiind de ameliorare sau chiar vindecare completă a afecţiunilor enumerate mai jos.

Spectru ORL

•       relaxarea musculaturii bronșice și normalizarea respirației în:

– astm bronșic cu conotații alergice

– astm provocat de infecții, stări emoționale, stress, factori toxici din mediu, fumat

•       stimulează răspunsul imunitar în faringite, sinuzite, amigdalite, răceli comune, conjunctivite, otite

•       aparatul vestibular: accidente, infecții, inflamații la nivelul urechii interne, auz degradat, diminuează stările de amețeală și vertij

Țesut muscular și osos

•       imbunătățește sinteza de colagen în țesuturile fibroase – tendoane, ligamente și piele

•       recomandat în fibromialgie, artrite, migrene, tendinite, bursite, inflamații, fracturi

•       accelerează repararea țesutului muscular și osos în accidente și recuperări postoperatorii

•       accelerează procesul de vindecare în urma traumelor, alungește coloana realiniind discurile vertebrale

•       elimină durerile cronice de gât și de spate, crampe musculare ce afectează în special musculatura spatelui şi a gambelor până la criza de tetanie

•       metabolismul energiei – reduce oboseala cronică, letargie, crampe musculare și cârcei musculari

•       metabolismul lipidelor, acizilor grași, acidului phospholipidic

•       asistă performanțele fizice prin reducerea și eliminarea acumulării acidului lactic din fibra musculară

Aparat reproductiv, menopauză și SPM

•       menține o funcționare sănătoasă a apratului reproductiv

•       echilibrare hormonală a femeilor care folosesc anticoncepţionale

•       suport esențial în metabolizarea calciului, echilibrând densitatea osoasă, previne osteoporoza

•       benefic în PMS – atenuează până la dispariție dureri pelvine, de cap, de sâni, edemele picioarelor și mâinilor, dureri musculare sau articulare, acneea, constipația sau diareea

•       reglează și echilibrează stările de insomnie și deprimare, de schimbări bruște ale dispoziției, iritabilitate sau furie

Sarcină

•       îmbunătățire a calității vieții pe durata sarcinii: scad crampele, edemele, tensiunea exercitată asupra coloanei vertebrale, reducând riscul de naștere prematură sau avort spontan

•       crește nivelul de toleranță la durere, ajută la relaxarea uterului și dezvoltarea sănătoasa a fătului

•       stimulează reducerea stresului susținând echilibrul muscular și nervos necesar atât pentru mamă cât și pentru copil facilitând atenuarea sau chiar evitarea depresiei posnatale

•       oferă oportunitatea unei conexiuni fizice și emoționale mai profunde cu fătul

 Sistem celular și boli cronice

•       stabilizează și repară leziunile structurilor ADN menținând permeabilitatea și stabilitatea membranelor cu rol pivotal în păstrarea echilibrului fiziologic în celule – anticancerigen

•       reduce toxicitatea chimioterapiei și a radioterapiei

•       reduce stresul oxidativ prin scăderea producerii de radicali liberi

•       Diabet – rol esențial – scade rezistența la insulină, scade glicemia, ajută la prevenirea complicațiilor – necesitatea prezenţei magneziului în etape de importanţă majoră ale secreţiei insulinei şi metabolismului glucozei (neuropatie, retinopatie, afectare renală, hipertensiune arterială)

Eliminare toxine – Aparat renal și Ficat

•       echilibrează absorbția de calciu la nivel celular și reglează depozitele de calciu în exces, în litiaza renală

•       antioxidant, detoxifiere prin alcalinizare la nivel celular eliminând toxinele existente în țesuturi și organe

•       ameliorează până la dispariție colicile biliare, reduce toxicitatea ficatului și accelerează regenerarea acestuia

•       inhibă absorbția în țesuturi a metalelor grele, a chimicalelor, pesticidelor

•       drenare accelerată a limfei, eliminarea surplusului de lichide și toxine din țesuturi

•       suport în cazul tratamentelor cu diuretice şi cu extracte tiroidiene

Sistem cardiac

•       reglează funcția contractilă a mușchiului inimii

•       reduce depunerea calciului pe vase, reglează colesterolul seric

•       reduce durerea anginoasă din cardiopatia ischemica

•       atenuează până la dispariție aritmiile cardiace

•       rol esențial în oxigenarea țesutului cardiac, în necrozele țesutului miocardic

•       îmbunătățește reglarea termică

Aparat endocrin

•       reglează și echilibrează secreția de adrenalină, cortizol și norepinefrină a glandelor suprarenale

•       esențial ajutor în stres, infarct miocardic, hipertensiune arterială = bolile societății moderne

 Aparat digestiv

•       mediază procesele digestive și previne problemele de: colon iritabil, colici și balonări abdominale, constipație, colită, gastro–enterite

•       ameliorează disconfortul şi simptomele asociate cu hemoroizi și alte boli proctologice, ajutând la reepitelizarea și regenerarea (vindecare și recuperare) țesutului

 Sistem imunitar

•       crește activitatea celulelor sistemului imunitar – mecanism de stimulare a imunității, eliminarea virusului

•       reducerea duratei de vindecare în cazul rănilor superficiale la nivelul tegumentului

 Spectru neurologic

•       suprimarea sistemului nervos simpatic și activarea celui parasimpatic cu raspuns de relaxare, vindecare, revigorare

•       rol important în sinteza de serotonină sprijinind emoțiile pozitive și starea de spirit

•       elimină astfel disfuncțiile psihice – depresia, atacurile de panică, stresul, insomniile, anxietatea, agitații nejustificate, tulburări de memorie, autism

•       îmbunătățește stările de insomnie până la dispariție reglând ciclul somn – veghe, refăcându-se sinapsele și conexiunile nervoase

•       prevenția accidentelor vasculare cerebrale

Procese mentale

•       eficientizează activitatea creierului prin reducerea la minim a receptorilor senzoriali

•       conceptul REST – Restricted Environmental Stimulation Therapy

•       îmbunătățește puterea de concentrare, procesele creative, analitice

•       accelerează învățarea și memorarea, fiind folosit ca instrument în acest sens

Cei care nu au experimentat niciodată terapia prin plutire, le este recomandat să înceapă cu o sesiune de 60 minute. Sunt abonamente care se pot împărtăși cu prietenii sau familia (abonamentele sunt transmisibile) cu valabilitate 3 luni.

Abonamentele sunt valabile de luni până duminică, însă sâmbătă și duminică se plătește un supliment de 20 lei/sesiune.

Luni-Vineri      Sâmbătă-Duminică

1x 60 min.        100 lei      120 lei

4x 60 min.        360 lei      +20 lei/sesiune

Cei care doresc să se programeze sună sau scrie la 0721901933 sau intra pe:

https://sattva.ro/terapie-prin-plutire/tarife-si-programari-terapie-prin-plut/

Centrul se află pe Str. Mihai Eminescu, la nr.35, într-o clădire în care sunt și alte activități destinate stării de bine și frumuseții interioare și exterioare.

Mai multe informații pe: https://sattva.ro

 

Adauga comentariu