Aradul are șase creșe, două dintre ele fiind „vânate” de părinți

În județul Arad există șase creșe, toate fiind de stat, niciuna particulară. În cursul acestui an școlar nu mai puțin de 197 de copii sunt înscriși în grupele creșelor din Arad.

Laura Nădăban, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Arad, spune că cele mai multe solicitări venite din partea părinților sunt către grădinițele din calea „Aurel Vlaicu” și către PP 14.

Flavia Dărău, directoarea Grădiniței PP 14, spune că unitatea școlară pe care o conduce este una solicitată datorită amplasării în zona centrală a municipiului, dar scoate în evidență și calitatea personalului existent aici.

 „Nu am avut solicitări neacceptate și am să vă explic situația. La creșă se înscriu 30 de copii pe grupă. Ulterior, unii dintre părinți renunță să îi mai ducă. Fie se îmbolnăvesc, fiind mai sensibili la vârstele fragede pe care le au, fie nu se adaptează. Pe parcursul anului școlar apar alte solicitări de înscriere. Având locuri libere, îi acceptăm pe cei noi. Nu s-a întâmplat să avem un număr de solicitări mai ridicat decât numărul locurilor din cele două grupe existente la noi, anume 60. Despre faptul că avem un număr mai ridicat de solicitări de înscriere la creșă decât în alte locuri, cred că amplasarea în zona centrală este un factor important. În plus, părinții sunt mulțumiți de condițiile pe care le au cei mici. Avem un personal dedicat care își face treaba așa cum trebuie”, spune Flavia Dărău, directoarea Grădiniței PP 14.

Costurile pe care le implică creșa unui copil sunt de 9 sau 10 lei pe zi, în funcție de grădiniță. Acestă sumă acoperă cele trei mese pe care micuții pe primesc.

 

Adauga comentariu