Arădenii se întrec în proiecte. Prima ediție a Programului de Bugetare Participativă scoate din buzunarul Primăriei un milion de euro

Administrația locală a demarat Programul de Bugetare Participativă. Aproximativ un milion de euro a pus la bătaie Primăria Arad pentru finanțarea unor proiecte propuse de arădeni.

În total au fost depuse 32 de proiecte, însă doar 14 dintre acestea au fost declarate eligibile.

„La finalul etapei de vot se va realiza o ierarhizare a proiectelelor în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute. Vor fi finanţate proiectele care îndeplinesc condiţiile prezentului regulament, în ordinea stabilită în urma etapei de voting, până la epuizarea bugetului alocat pentru fiecare domeniu în parte. Rezultatele finale vor fi afișate pe platformă în data de 1 iunie 2019. Proiectele care vor fi selectate în final vor fi finanțate de Primăria Municipiului Arad care a alocat aproximativ un milion de euro pentru prima ediţie a Programului de Bugetare Participativă”, a spus primarul Falcă.

Arădenii implicați au demarat o campanile pe rețelele sociale

Arădenii care au proiecte propuse au început o campanile de susținere a acestora, solicitând sprijin în ducerea la bun sfârșit a proiectelor. Proiectele declarate eligibile sunt în număr de 6 la secțiunea „Amenajare skate park”, 4 la secţiunea „Amenajare parc sportiv”, 3 la secţiunea „Digitalizare”, 1 proiect la „Artă neconvenţională”. Toate aceste proiecte sunt afișate pe site-ul Primăriei Arad.

Arădenii sunt invitați să le studieze și apoi să își dea votul pentru proiectele pe care le doresc implementate.

Adauga comentariu