Arădenii s-au conformat. Au pus lacăt pe localuri iar petrecăreţii au stat acasă

Proprietarii de localuri din municipiul Arad s-au conformat şi au pus lacătul pe sălile de evenimente sau pe baruri. Cel puţin sâmbătă seara în Arad, cu mici excepţii, a fost linişte şi pace. Câte un bar de cartier mai avea uşile deschise. O acţiune organizată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Arad, reprezentanţii mai multor instituţii şi cu mass-media a scos la iveală faptul că arădenii au înţeles să respecte măsurile impuse. Înainte de a merge în acest control poliţiştii arădeni au informat patronii că trebuie să îşi închidă sau reducă activitatea, totul într-o acţiune de prevenire. Şi acest lucru, dar şi teama de infectare cu noul coronavirus sau de amenzi i-au făcut pe majoritatea să se supună hotărârilor locale.

Astfel, prima oprire unde era deschis a fost la un bar pe strada Liviu Rebreanu, iar a doua pe Conduraşilor, unde câteva persoane participau la o zi de naştere.  În ambele locaţii poliţiştii au aplicat amenzi. În prima locaţie se afla doamna care servea. Aceasta a spus că având câteva aparate a crezut că se încadrează în cei care deţin păcănele şi poate funcţiona la capacitate redusă.

„În acestă seară (n.r. sâmbătă seara) poliţiştii şi jandarmii arădeni au desfăşurat activităţi pentru desfăşurarea dispuse pe perioada stării de alertă. Până în acest moment au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale la două societăţii comerciale în valoare totală de 5 mii de lei. Atragem atenţia pe această cale că este interzisă organizarea de evenimente private atât în spaţiu închis cât şi în spaţiu deschis”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

A fost o seară de sâmbătă atipică, luminile stinse în baruri, linişte pe drum, doar cei care se întorceau de la serviciu sau mergeau la câte o alimentară sau benzinărie se mai aflau pe străzi. Vorbim de cele câteva ore la care am participat alături de poliţişti la acţiune. Arădenii au înţeles să respecte şi să se protejeze. Din toate cartierele primeam informaţii că este linişte şi barurile, localurile şi restaurantele sunt fără petrecăreţi.

 

Adauga comentariu