Arădenii au marţi întâlnire cu actorii din filmul Iubire şi Lumină. Va fi lansat şi un volum ce poartă acelaşi nume

O seară cu film şi lansare de carte. Aşa se anunţă seara zilei de 12 februarie, începând cu ora 20:00 la Cinematograful Arta din Arad. Va fi lansat noul volum Iubire și lumină scris de regizorul Cătălin Dupu. Acesta cuprinde doua nuvele ecranizate și schițe literare. Totul cu picturi de Dan Merişca. Totodată are loc şi premiera naţională a filmului Iubire și lumină. 

Pictorul şi dr. Dan Merisca şi dr. Dan Stoica, sunt protagoniștii filmului de lung-metraj, în care scenariul și regia sunt semnate de Cătălin Dupu, artist ce a crescut lângă Dem Rădulescu. El este şi autorul volumului de nuvele şi schiţe.
 

Iubire și lumină spune povestea adevărată a lui Leon, un soldat român care se întoarce acasă de pe front, în 1943. Filmările au avut loc la Arad iar realizatorii producţiei vor să vorbească românilor de pretutindeni de valorile care ne definesc. Satul natal, iubirea, drama războiului, copilăria, familia, credința și speranța de mai bine se regăsesc în istoria reala a filmului.     

Din distribuție amintim pe Diana Vlad, Ovi Nagyi, Mirela Todică, Alexandra Herţeg și Raluca Hang. Nu-i putem uita pe sportivul Gabi Moț și Florin Oprean. Imaginea producţiei a fost rolul lui  Romeo Barna, care a colaborat foarte bine cu Dupu. 

Adauga comentariu