Arădenii au luat Lumina Sfântă adusă şi în acest an de la Ierusalim

Chemarea de la miezul nopţii, „Veniţi şi luaţi lumină” a răsunat în toate bisericile din judeţul Arad. Cu mic cu mare s-au adunat în preajma lăcaşelor de cult şi au aşteptat ieşirea preoţilor din biserică cu lumina adusă şi în acest an de la Ierusalim.

Lumina Sfântă de la mormântul din Ierusalim al Mântuitorului a ajuns, sâmbătă seara, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad. De acolo a fost împărțită preoților din județ, pentru a o duce în bisericile în care slujesc și a fi dată credincioșilor la slujba de Înviere. A fost al 9-lea an consecutiv când la Arad a ajuns Lumina Sfântă.

PS Timotei, arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba Învierii la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime“. Tot acolo au ales şi o parte din oficialităţi să participe la slujbă.

Şi Catedrala Ortodoxă Veche din Arad a fost plină de credincioşi, dar şi celelalte biserici din cartierele oraşului.  

Credincioşii au înconjurat lăcaşele de cult, după care s-a oficiat slujba Învierii, în timpul căreia s-a citit Sfânta Evanghelie şi s-a intonat „Hristos A Înviat din morţi/Cu moartea pe moarte Călcând/Şi celor din morminte/Viaţă dăruindu-le“.

După slujbă credincioşii au luat Sfintele Paşte şi au pornit acasă cu  lumânările de la Înviere aprinse.

Sărbătoarea propriu-zisă a Paştelui face parte dintr-un ciclu pascal, început cu Intrarea Domnului în Ierusalim, în Duminica Floriilor, şi terminat cu Înălţarea, ce are loc întotdeauna la 40 de zile după Paşte.

Adauga comentariu