Arădeanul Vlad Botoş ocupă locul patru al listei USR pentru europarlamentare

Preşedintele USR Arad, Vlad Botoş, va ocupa locul patru pe lista de europarlamentare. Membri USR au decis ordinea pe care să o ocupe candidaţii formaţiunii la alegerile din primăvara anului viitor.

Cristian Ghinea va deschide lista candidaților USR la europarlamentare, urmat de Clotilde Armand şi Nicolae Bogdănel Ștefănuță. Vlad Botoş s-a clasat al patrulea astfel că are şanse reale de a prinde un mandat de europarlamentar.

„USR se distinge ca singurul partid din România care si-a desemnat lista pentru Parlamentul European în mod democratic, prin votul tuturor membrilor. Vorbim de un gest normal în orice democrație, din păcate singular pe scena politică internă.

Europarlamentarii români s-au remarcat până acum mai mult negativ, prin scandaluri gafe și incapacitate profesională. Sunt bucuros că USR dă românilor ocazia de a trimite la Strasbourg și la Bruxelles oameni calificați, integri, care le vor reprezenta corect interesele.

Toți colegii mei care au candidat s-au remarcat prin cariere și pregătire de excepție, indiferent de domeniul în care activează. USR este avantajat de faptul că membrii săi nu sunt politicieni de carieră, sunt oameni implicați zi de zi în activitatea economică și socială, astfel că în mai 2019 ne vom prezenta în fața românilor cu o echipa extraordinară”, a declarat Vlad Botoș.

Este posibil ca şi preşedintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, să prindă un loc care să-l propulseze în Parlamentul European, deocamdată informaţiile sunt pe surse, liberalii nedefinitivându-şi încă lista.

Singurul arădean care a  reprezentat până acum România în Parlamentul European a fost Iosif Matula.

Adauga comentariu