Arădeanul Octavian Andercău îi acuză pe judecătorii Tribunalului Arad că i-au luat pe nedrept copilul! „L-au dat mamei, deși aceasta nu a fost curioasă de el ani de zile”!

Arădeanul Octavian Andercău acuză sistemul de justiție de abuz, după ce în urmă cu câteva săptămâni a pierdut, în favoarea fostei concubine, custodia copilului.

Octavian Andercău și Ana-Maria Popșor au avut o relație începând cu anul 2011, iar în urma acesteia s-a născut copilul Mario Octavian.

Bărbatul povestește că fosta sa concubină era căsătorită în momentul începerii relației lor și că aceasta și-a părăsit, la Bistrița-Năsăud, soțul și copilul pe care îl avea din acea căsătorie.

Relația dintre Octavian și Ana-Maria a durat până 2014, atunci când aceasta a plecat de la locuința din Arad. Octavian a rămas cu copilul, în vârstă, la acea vreme, de doi ani și șapte luni. „De când a plecat de acasă nu a interesat-o deloc copilul. Acum acesta are aproape șase ani, dar din motive inexplicabile a reușit să îl ia printr-o decizie ciudată a instanței. A plecat de acasă și nu a interesat-o nimic”, povestește Octavian Andrecău.

Acesta a fost cel care a avut grijă de minor, până în cursul lunii aprilie a acestui an, atunci când i-a fost luat, în urma unei hotărâri judecătorești.

În urmă cu aproximativ trei ani, Octavian Andercău a deschis un proces pentru stabilirea custodiei copilului și pentru stabilirea domiciliului acestuia. A obținut câștig de cauză în primă instanță, la Judecătoria Arad, domiciliul minorului fiind stabilit la adresa lui Octavian Andercău. Fosta concubină a contestat decizia, iar ulterior a obținut câștig de cauză la Tribunalul Arad.

„Eu am deschis acest proces și am avut câștig de cauză la Judecătoria Arad. Nu îmi explic decizia Tribunalului, cu atât mai mult, cu cât nu au fost aduse probe noi. Practic Tribunalul Arad a dat o decizie contrară celei date de Judecătoria Arad, având aceleași documente în dosar. Nu îmi explic cum de s-a ajuns la așa ceva”, mai spune Octavian Andercău.

Mai mult, bărbatul ne-a prezentat un document din care reiese că fiul lui a spus în fața psihologului Protecției Copilului că nu dorește să meargă cu mama sa (vezi foto jos).

„Fosta concubină stă într-un apartament de serviciu, cu o cameră, bucătărie și baie. Eu am condiții mult mai bune, însă acest lucru nu a contat. Nu îmi explic de ce i s-a încredințat copilul, deși ea nu a fost curioasă de el ani de zile. Pentru judecătorii de la Tribunal nu a contat nici faptul că fiul meu a spus că nu vrea să meargă cu mama lui. Nici nu o cunoștea prea bine, așa că era normal acest lucru”, conchide Octavian Andercău.

Acum, acesta a deschis o acțiune pentru a putea măcar să își viziteze copilul.

Comentarii

K'melia

03.05.2018 12:49

Poate tocmai faptul ca copilul " nici nu o cunostea prea bine" pe mama i-a alarmat pe judecatori, a fost o dovada indirecta ca i s-a refuzat mamaei accesul la copil, ca nu a existat o relatie intre mama si copil pentru ca cel mai probabil nu i s-au permis nici mamaei vizite la domiciliul copilului si nici copilului vizite la domiciliul mamei. Din pacate mult prea multi romani distrug sufletele propriilor copii folosindu-se de ei in lupta cu fostul partener de viata sau spre a se razbuna pe acesta/aceasta se folosec din nou de copii mai ceva decat de niste proprietati materiale si in felul acesta le distrug posibilitatea de a avea relatii maritale normale atunci cand vor deveni adulti. Copii care trec prin batalii lungi si urate pentru custodie duse de parinti au nevoie de ani de consilere psihologica pentru a-si vindeca ranile sufletesti produse de traumele acestor batalii si nici atunci nu este sigur ca vor putea sa relationeze normal intr-o relatie maritala, ca vor avea un nivel acceptabil al stimei de sine, respect pentru sexul opus. 

Adauga comentariu