Arădeanul Lucian Vărșăndan poate să revină pe funcţia de director al Teatrului German Timişoara. La evaluare a luat nota 9,52!

Arădeanul Lucian Vărșăndan, fostul director al Teatrului German Timişoara, poate reveni pe funcţie. Acesta a luat nota 9,52 la evaluarea proiectului de management.

Sunt trei ani de când fostul director al Teatrului German Timișoara a fost îndepărtat de fosta administrație de la conducerea instituției de cultură. Instanța a decis că trebuie reluată evaluarea proiectului de management. Lucian Vărșăndan a câștigat bătălia încă din noiembrie 2020, când Tribunalul Timiș a anulat toate dispozițiile semnate de fostul primar Nicolae Robu cu privire la componența comisiilor de analizare a proiectului de management depus de Lucian Vărșăndan, dar și alte documente administrative. Instanța a obligat primăria „să continue procedura de analiză a noului proiect de management al reclamantului de la momentul stopării acestei proceduri în 2017, cu specialiștii Matioc Stela-Maria și Medinschi Georgeta, în termen de zece zile lucrătoare de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”.

Noul edil Dominic Fritz a declarat că nu va face recurs, pentru că ceea ce i s-a întâmplat lui Lucian Vărșăndan nu este normal.

„Am decis să nu facem recurs. Finalizarea evaluării proiectului de management al domnului Vărșăndan se va întâmpla încă acum din ianuarie. Vom încheia, de fapt, procesul de evaluare care a început din 2017, așa cum a dispus instanța”,  a declarat primarul.

În anul 2017 Primăria Timișoara a decis să nu încheie cu Lucian Vărșăndan un contract de management pentru încă un mandat la conducerea TGST. Specialiștii de la Serviciul de Resurse Umane al PMT au ajuns la concluzia că Vărșăndan nu are studiile necesare pentru a putea fi director al teatrului, deși el conducea instituția de zece ani. În locul lui, fostul primar a pus ca director interimar un inginer mecanic. Din septembrie 2020, acesta a fost înlocuit de actrița Ioana Iacob.

Arădeanul Lucian Vărșăndan s-a născut în Arad, însă de copil s-a mutat cu familia în Timişoara.

 

Adauga comentariu