Arădeanul Gabriel Mohaci a transformat un teren, într-o fermă de poveste, cu animale rare și zonă de agrement: Zoolandarad. Totul a devenit tricolor, de Ziua Națională a României!

Ani de zile a bucurat arădenii lăsând două din animalele pe care le creștea să fie admirate de toți cei care vizitau târgul de Crăciun din Arad. Este vorba despre cei doi reni Rudolf și Blitz îngrijiți de Gabriel Mohaci (40 de ani) din Cicir. Iubirea pentru animale a propietarului renilor a dus la amenajarea unei zone de agrement, aflată la câțiva kilometri de Arad, în Sâmbăteni, care poartă denumirea de Zooland Arad. O fermă, în care se găsesc cele mai deosebite animale. De exemplu, Gabriel este singurul privat din țară care crește zimbri. Au fost înregistrați și în Cartea Europeană a Crescătorilor de Zimbri.

Astfel, că fiecare antotimp are acum povestea lui, iar animalele din fermă bucură copiii indiferent de vremea de afară, într-un cadru de poveste, cu un loc de joacă amenajat.

Ferma adăposteşte animale şi înaripate dintre cele mai deosebite, sunt aproximativ 100. Sunt rase rare aduse aproape din toate colţurile lumii. Datorită a ceea ce se găsește în fermă, locul a devenit un punct de reper important nu doar pentru cei din județul Arad, ci și pentru cei de peste hotare sau județe mai îndepărtate.

Pot spune că ferma o am de 12 ani, timp în care tot am construit, am adaptat-o cerințelor. Am plecat cu o crescătorie de cerbi lopătari. Oamenii veneau în vizită, ne căutau pentru agrement. Pe parcurs am îmbunătățit și acum este un punct recreativ unde copiii pot interacționa cu animăluțele, pot face cursuri în aer liber, sunt tot felul de ateliere de creație, mai ales pe timpul verii. Dar avem deschis în fiecare weekend indiferent de anotimp și uneori organizăm și evenimente, cum este cel de astăzi, de Ziua Națională a României”, spune Gabriel.

Astfel, astăzi cei prezenți la fermă au petrecut românește. A fost mâncare la ceaun, dansuri populare în compania ansamblului Florile Mureșului din Vladimirescu, apoi atmosfera a fost întreținută de Laurențiu Ranca & Formația. Fasolea cu ciolan la ceaun a fost preparată de către Felicia și Ciprian Popa. Iar în timp ce adulții au băut un pahar de vin și au ascultat muzică populară, cei mici au vizitat animalele și s-au jucat în locurile special amenajate.

În ceea ce privește creșterea animalelor, Gabriel recunoaște că este cam costisitoare, deoarece ele consumă non-stop. Printre animalele mai deosebite se numără: lame, alpaca, cerbi lopătari, carpanini, canguri. Toate sunt crescute cu multă dragoste și pasiune, mai ales că propietarul este în preajma lor de când se știe.

„De când m-am născut am luat contact cu animalele, deoarece părinții mei creșteau diferite rase. Am avut și păsări, am participat la expoziții. Din fiecare loc pe care l-am vizitat am venit cu câte o pasăre sau un animal deosebit”, mărturisește Gabriel Mohaci.

Darul cu care se îngrijește de animale este transmis de multe ori și celor care le vizitează, deoarece vâzând cât de bine arată toate și sunt întreținute, oamenii vor să petreacă cât mai mult timp în compania lor, mai ales că zona duce la relaxare.

Cei care nu au ajuns încă la ferma de poveste, trebuie să știe că poate fi vizitată sâmbăta și duminica, între orele 10.00-18.00. Informații se pot obține la telefon: 0740581464.  De asemenea, în fiecare weekend cei prezenți pot cumpăra burgeri, ceai sau alte băuturi, deoarece este amenajată și o astfel de zonă.

Mai multe informații despre fermă se pot obține pe https://zoolandarad.ro/ sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/zoolandarad.

Adauga comentariu