Arădeanul care a dat numele restaurantelor după locul în care s-a calificat ca pizzar: Venezia

Stelian Gurban putem spune că este pizzarul cu acte în regulă din Arad. Spunem acest lucru deoarece după ce a lucrat o perioadă prin restaurantele din Germania, s-a specializat în Italia, timp de trei ani, după care a deschis trei pizzerii. Două le-a avut în Germania iar una este deschisă de zece ani în Arad. Denumirea tuturor a fost la fel. Numele lor a fost dat exact ca locul în care Stelian s-a specializat în meseria de pizzer și anume: Venezia.

Am terminat liceul UCECOM și am plecat în străinătate, după Revoluție, în 1991. Am început să lucrez în restaurante, am început să lucrez ca pizzar. Acolo am trecut toate fazele. Am lucrat atât în restaurant, cât și în bar. La un moment dat italianul la care lucram m-a lăsat administrator al restaurantului. Și am lucrat o perioadă de vreo trei ani ca administrator. Am plecat de la el, am avut banii strânși și mi-am deschis eu pizzerie. În 1996 aveam prima pizzerie. Am ținut-o vreo zece ani, apoi am vândut-o și am mi-am deschis alta. În total am avut acolo pizzerie timp de 17 ani. Făceam piza, paste, salate, baghete. M-am întors în anul 2008 în Arad, după ce am vândut afacerile de acolo. Aveam aici locația cumpărată și fiind în domeniu m-am gândit să deschid și în România o afacere, să văd cum merge. În 2009 am deschis aici și în noiembrie o să avem 10 ani. Am început tot cu pizza, paste, spaghete cu livrare la domiciliu și încet, încet m-am dezvoltat. Înainte de a deschide prima pizzerie în Germania am fost la Venezia unde timp de trei ani m-am sepcializat în meseria de pizzar. De acolo se trage și numele reastaurantelor mele. Chiar și cea mai căutată pizza pe care o fac este tot Venezia, are din fiecare câte ceva. Mai avem de asemenea, și meniul zilei. Se servește între orele 10.00 la 16.00, iar  seara de la 17,00 la 23.00 avem meniu a la cart: carne de vită, porc, pește ”, a declarat Stelian Gurban.

De asemenea, deoarece locația din Arad dispune și de o terasă, permanent au loc și diverse petreceri, fie înauntru, fie afară. Petrecerile pentru copii sunt cele mai animate deoarece au și persoanje preferate de micuți. Stelian este ajutat în tot ceea ce face și de Amalia.

Cei care doresc mai multe informații pot accesa pagina de Facebook Pizza Venezia Arad.

Stelian a oferit de-a lungul timpului atât în Germania, cât și în Arad zeci de locuri de muncă. Restaurantele din Germania pe care le-a vândut mai funcționează și astăzi. Pe lângă meseria de pizzar peste hotare, Stelian se ocupa și cu placarea cu aur a pieselor de mobilier.

 

Adauga comentariu