Arădeanca Mara Oprea va reprezenta România la jocurile „Special Olympics Invitational Games” din Malta

Arădeanca Mara Oprea se numără printre cei care vor participa în perioada 13-18 mai 2022 al Special Olympics Invitational Games Malta 2022.  Mai exact, Special Olympics România participă cu o delegație formată din 12 sportivi care vor concura la înot, atletism și bocce. Sportivii provin din Cluj Napoca, Timișoara, Baia Mare, Botoșani, Iași și Arad. Ei vor fi însoțiți de 3 antrenori voluntari.

Sportiva arădeană  Mara Oprea este înscrisă la înot, în probele de 50m spate, 100m crawl și 25/4 ștafetă. Ea participă din anul 2011 la Jocurile Naționale Special Olympics România și se află la a cincea competiție internațională, după Jocurile Special OlympicsPrincessCharlene Monaco 2014, Jocurile Naționale de Înot Special Olympics ale Ungariei Hodmezovasarhely Ungaria 2016, Jocurile Mondiale de Iarnă Special OlympicsAustria 2017, Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics Abu Dhabi 2019, manifestări de la care s-a întors cu medalii valoroase.

„Din anul 2013 Mara se antrenează la bazin cu profesorul Martin Liptak, alături de care formează o echipă imbatabilă, care a obținut  rezultate frumoase  bazate pe muncă, respect, prietenie și dragoste. Adresăm recunoștință domnului profesor Martin Liptak, un OM deschis, empatic, răbdător, entuziast, devotat, care a sprijinit activ și necondiționat parcursul Marei în învățarea stilurilor de înot, dar și în integrarea ei în grupe de copii tipici cu care socializează și de care se simte apreciată.

Deplasarea Marei în Malta a fost sponsorizată de către Guala Pack Nădab, reprezentată de doamna Aniela Mladin, un OM care o ajută, o iubește, are răbdare, are încredere în Mara și dovedește toate acestea într-un moment delicat, acum când mulți semeni au nevoie de ajutor. Le adresăm mulțumiri pentru sprijinire și încurajare”, a declarat mama Marei, Camelia Oprea.

Mai multe informații se pot obține pe pagina: https://specialolympics.ro.

 

Adauga comentariu