Anul 2019 a fost fără intervenţii în forţă pentru restabilirea ordinii publice. Jandarmii arădeni au avut doar acţiuni de intervenţie în urma apelurilor telefonice

Jandarmii arădeni nu au fost nevoiţi să intervină, anul trecut, în forţă pentru restabilirea ordinii publice, în schimb au avut acţiuni de intervenţie în urma apelurilor prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. Astfel, în urma apelului la 112 sau alte solicitări telefonice, aceştia au avut pe raza judeţului 636 misiuni.

„Pe timpul intervențiilor au fost aplicate 68 sancțiuni contravenționale și constatate 54 de infracțiuni. Din totalul apelurilor telefonice 62 dintre acestea nu s-au confirmat”, a declarat plt.adj. Dan Monoranu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

De asemenea, în cursul anului 2019  au fost executate un număr de 2.673 misiuni de menţinere a ordinii publice prin sistemul patrulelor mixte.

„O atenţie deosebită a fost acordată zonelor adiacente instituţiilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Arad, oraşele Lipova, Chişineu-Criş, Ineu și Sebiş, unde s-a acţionat cu precădere pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor şi personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățâmânt preuniversitar, ocazie cu care au fost desfăşurate 2.309 misiuni de menţinere a ordinii publice”, a mai declarat plt.adj. Dan Monoranu.

Inspectoratul a organizat şi executat, 58 acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional în zona pieţelor, târgurilor şi oboarelor precum şi în alte zone de interes operativ.

Independent au fost executate 264 misiuni de menţinere a ordinii publice pe traseele turistice şi în zona Staţiunii Moneasa cu efective din cadrul Postului de Jandarmi Staţiune Balneoclimaterică Moneasa.

 Astfel, în cursul anului 2019 au fost executate prin patrule de jandarmi 1.440 misiuni de menţinere a ordinii publice.

 

Adauga comentariu