Angajații cimitirelor arădene, acuzați că fură flori de pe morminte. Directorul GCA, Tiberiu Ciul, este în ședință... de 24 de ore!

Arădeni sunt tot mai revoltați, în utlimul timp, de faptul că florile de pe morminte sunt furate. Unii dintre cei ce au rude înmormântate în cimitirele din municipiu, îi acuză pe angajații Administrației Cimitirelor că recurg la asemenea gesturi. Oamenii spun că acești angajați au în grijă, în mod ilegal și bineînțeles contracost, mai multe morminte. Acestea sunt întreținute și cu flori furate de la alte locuri de veci.

„…ce ma deranjaza de ani de zile este pasivitatea Administratiei Cimitirelor,cred ca apartin de Gospodarirea Comunala….ieri impreuna cu fratii am mers sa reanprospatam florile de pe morintele parintilor in jur de ora 15:30 …nu am apucat sa terminam de plantat si a venit ploaia,obligandune sa ne retragem…azi dimineata am trecut iar prin zona presimtind ca ceva nu este in regula dupa multe episoade in care florile plantate au fost furate imediat dupa plantare…surpriza din 19 trandafiri pitici plantati ieri ,trandafiri la 25 de lei bucata,6 nu mai erau(sunt sigur ca o sa fie furati toti rand pe rand)…dupa urmele lasate au fost furati inca de ieri…de multe ori am patit asta…acum doua saptamani a disparut si candela…anul trecut a fost fratele meu impreuna cu cumnata de au plantat flori pe morminte…nu au ajuns bine acasa cand au fost sunati de o colega a cumnatei care era intamplator prin zona la mormantul tatalui ei ,mormant apropiat de mormintele parintilor si i-a spus ca florile plantate cu cateva zeci de minute in urma au fost furate de catre muncitorii de la cimitir… Azi am fost la administratie satul de atatea furturi ca sa sesizez ce se intampla….pe langa cladirea administratiei oricine trece prin zona va fi acostat de cateva persoane brunete de o anume etnie care se ofera sa iti ingrijeasca mormintele apropiatilor pentru anumite sume de bani,lucru pe care am inteles ca il fac si unii dintre angajatii de acolo… avem Politie Locala,avem Politie de ordine publica care din cate am inteles au fost sesizate de aspectele privind acei cetateni care te trag de maneca sa iti faca acele servicii de ingrijire si nimeni nu a luat nicio masura pana acum…aceste persoane am inteles de la altii posesori de morminte din Cimitirul Pomenirea fura tot ce pot de pe mormintele ingrijite de persoanele apropiatilor si pun lucrurile furate(flori,candele,corontite,etc) pe mormintele pe care sunt platiti sa le ingrijeasca…..oare Politia Locala impreuna cu Administratia Cimitirelor nu pot face ordine?...de ce administratia permite propriilor angajati sa ia lucrari de ingrijire a mormintelor in nume propriu?...oare nu pot interzice asta?...de ce acele persoane care te trag de maneca si stau zilnic langa cladirea administratiei Cimitirului Pomenirea nu sunt indepartate de Politia Locala?...nu mai avem nimic sfant,pana si mormintele au ajuns sa fie jefuite iar cei care sunt platiti sa le administreze nu fac nimic…multumim pentru asta Primariei Arad, Gospodarii Comunale Arad, Administratiei Cimitirelor, Administratiei Cimitirului Pomenirea, Politiei Locale Arad si nu in ultimul rand primarului Gheorghe Falca…”, povestește arădeanul Nicu Nistor.

În dorința de a afla poziția Gospodăririi Comunale Arad, instituție care are în administrare cimitirele, am intenționat să luăm legătura cu directorul GCA, Tiberiu Ciul. Asta se întâmpla ieri, marți, dimineață.

De la secretariat ni s-a transmis că „domnul director este într-o ședință și  vă va suna după ce termină”. Nu a terminat ședința, probabil. Că de primit vreun apel, nici vorbă. Și asta deși au trecut vreo 24 de ore.

Adauga comentariu