Angajații CET Arad nu au primit salariile pe luna trecută. Sindicaliștii cer ajutor!

Angajații din cadrul CET Arad SA nu și-au primit salariile pe luna decembrie 2018. Pentru a reglementa situația sindicatul Termoelectrica trage un semnal de alarmă asupra situației în care se află centrala arădeană și solicită intervenția instituțiilor statului. 
Sindicaliștii susțin că au solicitat în repetate rânduri sprijinul Primăriei și Consiliului Local Municipal Arad, însă nu au reușit să convingă autoritățile locale. 

„Ca atare, în acest moment o centrală termică performantă, care poate produce energie electrică și termică în cogenerare, unde după cum spuneam s-au început și realizat investiții de modernizare va ajunge la fier vechi. Datorită acestei situații, angajații SC CET ARAD SA au ajuns în situația de a nu-și mai primi salariile pe luna Decembrie în pofida faptului că au fost prezenți la serviciu convinși de faptul că trebuie să întrețină și să supravegheze instalațiile care au încălzit Aradul pe timpul iernii în ultimii 30 de ani, convinși că se va apela la serviciile lor, acceptând umilința de a petrece sărbătorile de iarnă fără a avea nici măcar venitul minim garantat de statul român conferit angajaților rămași fără obiectul muncii, adică ajutorul de șomaj. Ca urmare a acestei situații cerem instituțiilor statului să ia act de situația a peste 200 de oameni angajați la o societate abandonată și să vină în ajutorul lor pentru a ajunge măcar la „nobilul“ statut de șomer“, susțin reprezentanții CET Arad.

Amintim că iarna aceasta căldura din locuințele arădenilor nu mai este asigurată de CET Arad SA (care a intrat în insolvență), ci de CET Hidrocarburi. CET Arad și-a sistat activitatea de furnizare a agentului termic pe data de 16 noiembrie.


Adauga comentariu