Anamaria Nyeki Popa, cea care a mobilizat o întreagă comunitate pentru renovarea unei secții, finalistă la o Gală Națională

Anamaria Nyeki Popa și Cetatea Voluntarilor se află printre finaliștii Galei Naționale a Voluntarilor. Pentru a câștiga Ana, cea care a reușit să mobilizeze arădenii și agenții economici să doneze pentru a renova o secție întreagă de spital, are nevoie de votul nostru. Astfel, #cudragpentruviitor  este finalist la categoria „Proiectul de Voluntariat al Anului”, iar Ana la Voluntarul Anului în Domeniul Sănătate. 

Camelia Oprea, preşedinte la Asociaţia Integra Arad, a făcut o descriere a Anei și a proiectului: 

„Ca voluntar, Ana a reușit și să demonstreze că dacă depui efort, dacă adormi și te trezești doar cu gândul la a face bine, ajutorul vine, câteodată de unde nu te aștepți, dar vine! Cei care au sprijinit proiectul, se bucură de rezultat: lumină, culoare, siguranță, veselie, speranță, prietenie, sprijin, sănătate. Totul pentru micii pacienți. În Arad, Anamaria Nyeki este numele pe care toate mediile îl cunosc. Prezenţa constantă, preocuparea pentru de a găsi soluţii, puterea de a mobiliza voluntarii, stăruinţa cu care reuşeşte să atragă atenţia asupra problemelor dar și asupra rezolvării lor, creativitatea de care se foloseşte în construirea evenimentelor, capacitatea de a fi transmiţător către copii şi tineri, spontaneitatea şi capacitatea de a se adapta față de orice interlocutor, perseverenţa cu care marchează în fiecare an evenimente importante, toate acestea o recomandă pe Ana să primească premiu la Gala Națională a Voluntarilor 2018”. 

„În urmă cu 1 an Cetatea Voluntrolor dădea startul unui proiect măreț. ”Cu drag pentru viitor” însemna pentru Arad o premieră! Într-un an, asociația împreună cu ajutoarele ei au schimbat din temelie două etaje ale Spitalului de Boli Infecțioase Copii. Din secția care speria părinții în momentul în care aflau că vor fi internați cu copiii acolo, acest loc a devenit spațiul luxos pe care doar în străinătate își imaginau că ar fi putut să îl vadă. Asociația și echipa proiectului #cudragpentruviitor au învățat ce înseamnă o renovare pas cu pas, o zi după alta, rugăminte cu rugăminte. De la un eveniment la altul, adunând cu speranță fiecare ban, pe rând, de la fiecare om, un sms după altul, pana la Reușită. Cu această renovare am aflat că e important ca noi, ceilalți, să ne deschidem sufletul către acest proiect, să clădim împreună cu "Cetatea Voluntarilor" prezentul și viitorul copiilor din Arad care, deși vor călca pragul Secției Infecțioase bolnavi, să iasă de aici cu zâmbetul pe față. Renovarea secției s-a realizat prin efortul comun al firmelor și societății civile arădene și al tuturor celor care au ales să sprijine cauza noastră”.

Astfel, cei care doresc să fie în continuare aproape de Ana pot vota la următoarele linkuri: 

http://www.galavoluntarilor.ro și http://www.galavoluntarilor.ro/

 

Adauga comentariu