Americanii de la Astra Rail le-au oferit angajaților „bani de țigări”. Muncitorii au oprit, din nou, lucrul!

Muncitorii de la  Astra Rail Industries au oprit și marți dimineață lucrul, în semn de protest față de salariile mici pe care le au. Angajații fabricii de vagoane marfă au început protestul în cursul săptămânii trecute, solicitând ca salariile să le fie majorate cu 30-40%. De altfel, această creștere era prevăzută în urma unor discuții mai vechi între patronat și sindicat.

Cum oamenii nu au beneficiat de această prevedere, au început protestul. Marți dimineață, munictorii au fost informați că salariile lor vor crește cu 250 de lei, însă acest lucru nu i-a mulțumit. „Au anunțat că ne măresc salariile cu 250 de lei, însă conform înțelegerii, suma trebuia să fie mult mai mare. Își bat joc de noi, ne dau bani cu care ne descurcăm greu și nu îi interesează de acest lucru. Sunt curioși doar să își vândă produsele pe care noi le facem”, ne spune unul dintre muncitorii fabricii.

În mod normal, dacă înțelegerea inițială era respectată, salariații Astra Rail urmau să aibă salarii mărite cu sume cuprinse între 500 și 800 de lei. Cum nu s-a întâmpalt așa, în cursul dimineții de marți, angajații au oprit, din nou, lucrul.

Adauga comentariu