Americanii amenință cu închiderea fabricii de vagoane marfă! 1.200 de persoane ar putea rămâne fără locuri de muncă

Compania americană care deține Astra Rail Industries, fabrica de vagoane marfă din Arad, amenință că pună lacătul pe fabrică. Reprezentanții societății au tranmis o scrisoare, în care vorbesc despre ilegalitatea protestului. William Glenn, președintele Consiliului de Administrație al Astra Rail, spune că le-ampropus munictorilor o creștere salariașlă de 250 de lei, începând cu data de 1 mai, și cu încă o sută de lei din 1 octombrie. Acesta mai spune că firma se va îndrepta în instanță împotriva greviștilor

„După cum s-a explicat deja în timpul grevei spontane, acțiunile intreprinse de angajații protestatari nu sunt în concordanță cu prevederile legale obligatorii. În plus, vă reamintim că Greenbrier se află în negocieri colective, în conformitate cu lege, cu sindicatul reprezentativ constituit la nivel de angajator, pentru a încheia un nou contract colectiv pentru anii 2019-2020, în timp ce contractul colectiv pentru anii 2018-2019 este încă aplicabil. Greenbrier a finalizat cu bună credință negocierile cu Sindicatul și din acest motiv a propus întoarcerea imediată la locul de muncă-în consecință, compania nu va acționa în instanță împotriva angajaților care au făcut grevă ilegal

 Ca rezultat al celor de mai sus vom oferi următoarele: majorarea nivelurilor din grila actuală de salarizare cu o valoare brută de 250 de lei începând cu data de 01 mai 2019; majorarea nivelurilor din grila existentă la 30 septembrie 2019 cu o valoare brută de 100 de lei începând cu data de 01 octombrie 2019 până la data de 01 septembrie 2020; majorarea de la 1 la 2 salarii de încadrare a valorii compensațeiei bănești acordate persoanelor ale căror contracte individuale de muncă încetează urmare a unor concedieri colective.

Deasemenea, Greenbrier nu va tăia salariile angajaților pentru aceste trei zile când greva a avut loc”, arată William Glenn, președintele Consiliului de Administrație al Astra Rail Industries SA.

Muncitorii Astra Rail sunt în grevă de cinci zile și au refuzat să reia lucrul. Societatea de vagoane marfă are 1.200 de angajați.

Adauga comentariu