Amendă uriaşă pentru nişte lucrări executate în urmă cu doi ani! Motivul real: un banner al unui contracandidat al primarului!

Un bărbat din localitatea Hălmagiu a fost amendat cu o sumă uluitoare pentru nişte lucrări făcute la şarpantă şi la acoperişul casei, fără a avea autorizaţie.  Interesant este că acele lucrări fuseseră făcute în cursul anului 2018, deci în urmă cu doi ani. În această perioadă oricine putea vedea lucrările, putea semnala şi autorităţile din cadrul Primăriei Hălmagiu îl puteau amenda. Numai că amenda a venit în perioada de fierbere electorală a anului 2020. Motivul: bărbatul îşi îşi pusese pe casă, în precampania electorală, un banner cu un contracandidat de-al primarului Adrian Ţoca (PNL).

Aşa că edilul s-a enervat tare! Atât de tare încât i-a scris omului o amendă de 50.000 de lei!

“Când e vorba de persoanele care nu susțin primarul Țoca totul pare să fie pe dos...Singura constatare a primăriei pe anul 2020- Procesul verbal nr 1/2020 a fost intocmit numitului Mihiț Roman. Cu o amendă între 1.000 si 100.000 de lei, primarul Țoca împreună cu tehnicianul constructor au hotărât să dea o amendă de 50.000 lei (500 de milioane) unui cetățean din Hălmagiu pentru o modificare de acoperiș pe care a făcut-o în anul 2018, din cauza construcției vechi de peste 100 de ani care risca să se dărâme oricând din cauza intemperiilor, punând în pericol viața familiei. Nu e de mirare cu această sumă dat fiind faptul că în precampanie acest cetățean a avut un banner cu contracandidatul lui Țoca pe imobil, drept urmare primarul s-a simțit umilit să vadă că nu toată lumea îi cade la picioare şi are curajul să suștină pe altcineva”, spune Sorina Mateş, localnică.

Interesant este faptul că această amendă este prima dată de Primăria Hălmagiu în cursul anului 2020! Emisă în luna august, are numărul 1 de înregistrare!

Adauga comentariu