Alin Iovănuţ ar putea scăpa de arestul preventiv

Alin Iovănuţ , unul dintre cei doi atacatori ai lui Daniel Dragoman, ar putea să-şi petreacă sărbătorile acasă. Acesta, alături de Florin Maliţa sunt în arest de aproape două luni, în urma atacului armat asupra lui Dragoman.

Cei doi au obţinut câştig de cauză în faţa instanţei, măsura înlocuirii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu fiind accesptată. Reamintim că Florin Maliţa va rămâne în arest, acesta fiind reţinut şi în cazul furtului a peste 400 de tone de cupru.

“Dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu faţă de inculpaţii: Iovănuț Alin, Malița Florin, pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Organele de poliţie vor conduce inculpaţii la reşedinţa acestora. Impune inculpaţilor obligaţia de a nu părăsi imobilele de domiciliu fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei. Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia şi nici cu martorii precizaţi în cuprinsul rechizitoriului, respectiv: S.G.B., S.P.M.; B.C. Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 29.11.2018”, se arată în decizia instanţei. Acesta poate fi contestată la Curtea de Apel Timişoara.

 

Adauga comentariu