Alianţa USR-PLUS, exclusă de la negocierile pentru formarea majorităţii în CLM!

Alianţa USR-PLUS nu a fost invitată la negocierile pe care PNL, PMP şi UDMR le-au avut, în vederea realizării majorităţii în Consiliul Local Municipal Arad.

Liberalii au anunţat o conferinţă de presă pentru duminică la orele prânzului, cu tema acestor negocieri. Numai că cei din USR-PLUS nu au mai fost invitaţi la aceste negocieri, semn că s-a bătut palma pentru o majoritate PNL-PMP-UDMR.

Senatorul USR Adrian Wiener, spune că alianţa pe care o reprezintă nu a fost invitată la negocieri.       

„PNL Arad a avut negocieri politice pentru a configura o majoritate în Consiliul Local Municipal. Nimeni din USRPLUS nu a fost invitat la negocieri. Pot înțelege faptul că nu suntem doriţi, că am încurca modus operandi al politicii de debara a PNL Arad și că preferă să realizeze o majoritate fără noi. E de înțeles și faptul că până la urmă tot la oferta de funcții se reduce ‘negocierea’ PNL Arad cu celelate partide. Asta fac de 16 ani - împart dispense și securizează ‘majorități’ conjuncturale bazate pe interese individuale sau de grup. Dar atunci nu mai poti clama transparență, onestitate și interesul Aradului. Niciuna din premisele formării unei majorități transparente nu s-a schimbat pentru USRPLUS: profesionalizarea aparatului administrativ, meritocrație și depolitizare în zona funcțiilor numite, reflectarea corectă a votului arădenilor în executivul Primăriei, proiecte comune curajoase pentru Arad”, a spus Adrian Wiener.

Cel mai probabil, PNL şi UDMR vor avea funcţii de viceprimar al municipiului.

Adauga comentariu