Alexandra Timar strânge rechizite pentru mii de elevi nevoiaşi. Mai sunt trei zile în care cei care doresc pot ajuta!

Alexandra Timar se zbate an de an ca şcolarii proveniţi din familii cu situaţie materială precară să poată începe şcoala la fel ca şi  colegii lor. Chiar dacă toată lumea trece prin momente grele cauzate de pandemie, Alexandra a demarat campania şi în acest an. Astfel, sunt puse la dispoziţie aproximativ 50 de centre de colectare donații. Sunt peste 100 de voluntari implicaţi în campanie, atât in țara cât și in străinătate, care vă stau la dispoziție până pe data de 10 septembrie.

„Noi suntem aici, restul depinde de voi să vă alăturați. Sunt sigură că nici anul acesta nu o sa rămână copilașii fără cele necesare începerii unui nou an școlar! Educația schimba tot! Educând o generație schimbi viitorul unei tari!”, spune Alexandra. Ea nu doreşte să ajute un număr mic de copii, ci zeci de mii.

Pentru cei care încă nu o cunosc, Alexandra a ţinut să se prezinte:

„Eu sunt Alexandra, omul din spatele tuturor campaniilor. Persoana care își asuma faptul ca fiecare donație făcută de voi ajunge unde trebuie. Mulți ani de zile am considerat ca trebuie sa promovez poveștilor celor la care ajungem și am neglijat faptul ca mulți dintre voi nu mă cunoasteti, nu știți cui trimiteti pachetele și cine administrează banii donați de voi.

Cred ca a venit vremea sa va spun câteva lucruri despre mine și e un moment bun, dacă aveți întrebări sa mi le puneți iar eu promit sa răspund cu toată sinceritatea.  

Încep prin a va povesti ca am fost un copil foarte norocos, născându-mă într-o familie in care mi s-a oferit totul. Începând cu iubire nemarginita, libertate deplina iar din punct de vedere material nu mi-a lipsit niciodată nimic.

Copilăria mea a fost marcată profund de bunica mea (mămuca), care m-a educat prin exemplu personal, și am sa va relatez câteva întâmplări ce mi-au rămas in memorie. Când eram copil pe la sate umblau femei cu coserci in spate sa cerseasca mâncare, erau de etnie. Înainte de a le da ce avea prin casa/cămara întodeauna le punea la masa și le servea exact cum mâncam noi, cu același respect, aceleași farfurii, tacâmuri și le punea pe masa ce aveam mai bun in casa. Asta era o regula de aur, nici un om nevoiaș nu intra la noi in casa și sa iasă nemâncat. Apoi in repetate rânduri i s-a întâmplat sa i se fure Recoltele de pe câmp, eram deja adolescenta și mă revoltam, ii spuneam ca am muncit atât (mergeam cu ea și la sapa, aveam și animale, tot ce presupune o gospodărie la țara), ca sa vina careva sa ia totul de-a gata. Răspunsurile ei pe atunci mă intrigau. “Dragu mamii, numa un om flamand fura mâncare, poate a avut nevoie mai mare de ea decât noi”

Sa nu înțelegeți ca spunându-va asta încurajez furtul. Dar am învățat sa nu judec, mi-am dezvoltat capacitatea de a înțelege orice forma de comportament. Inclusiv răutatea. Oamenii ce o manifesta sunt oameni cu sufletul gol, trist și plin de dureri care refuleaza in atacuri la alte persoane. Așa rezist și trec cu ușurintă peste mesajele publice sau private in care eu sau voluntarii mei suntem puși la zid și chestionați referitor la gestionarea donațiilor.

Făceam voluntariat și înainte ca ea sa treacă în lumea îngerilor dar după acest eveniment marcant în viața mea, am decis ca lucrurile să le continui în memoria ei și să fiu nepoata care și-a dorit să o aibă după atâția ani munciţi să îi modeleze caracterul de o încăpățânare ieșită din comun.

Asociaţia noastră nu are angajați. Nici măcar eu. Tocmai că toate donațiile să fie folosite in beneficiul celor la care ajungem. Am în spate sute se voluntari. Fără ei nu aş putea face aceste volume. Sponsori, donatori, colaboratori. Toți, împreuna, suntem un întreg.

Meseria mea este cea de economist, ceea ce și fac printre campanii și de unde am sursele mele financiare.

Am avut nenumărate momente în care am vrut sa renunț la campanii, din cauza costurilor mari ce nu le mai puteam acoperi din venituri propii, din cauza faptului că nu ajungeam acasă cu săptămânile sau pur și simplu din epuizare. De fiecare data când am mers acasă și am zis ca pun capăt, că nu mai rezist fizic sş psihic am avut acolo un înger păzitor, tata, care îmi amintea că asta îmi e dat să fac, că nu pot renunța.

Îmi amintea de toate zecile de mii de zâmbete și bucurii adunate în ani și așa vorbea cu mine ca in momentul in care plecam de la el din camera știam ca nu pot renunța. Sora și mama mea muncesc cot la cot cu mine, nu m-au lăsat niciodată când am dat de greu.

Pare frumos și ușor din exterior. Va asigur ca nu e. Sunt multe nopți nedormite, sunt zile in care nu mai știi de tine să ții pasul și sa rezolvi tot ce vine.

De ce insist pe aceasta campanie mai mult ca pe celelalte ? Simplu! Nu vreau ca pe viitor acești copii să fie beneficiari, sa devină Adulți asistați social  la care să mergem cu pachetul de alimente că altfel fac foamea.

Vreau să aibă o șansa și educația e șansa lor. Șansa de a avea un loc de munca. De aici pornim. Așa schimbi destine! Vreau să fie de sine statatori și in timp am văzut că se poate! Că mai mult de jumătate din ei reușesc sa își depășească condiția! Dar nu pot face asta singura. Nu la acest volum!

Viața mi-a dat mai mult decât aş fi putut cere. Ceea ce fac e pentru a da comunității ceva la schimb în semn de mulțumire și pentru că știu că undeva sus e un înger ce se uita cu drag la mine. Știe ca o port în suflet și nu exista nici o zi, au trecut deja 10 ani de când nu mai e, în care să nu o port în gând.

Nu e greu să ajuți! Trebuie doar sa îți dorești asta, de aici pornește tot!”.

Alexandra spune că se poate ajuta în mai multe moduri:

1. Cumpără rechizite chiar și online și trimite-le la adresa asociației : Jud. Arad, Loc. Vladimirescu, Str. Drumul Combinatului, FN Alexandra Timar 0728221441

2. Sau duse personal la unul din centrele de colectare din țară sau străinătate:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=301454514619141&id=102151447882783

3. Fă o donație direct către asociație:

Beneficiar: Asociația Îngeri pentru suflete

🔸 cont lei: RO74BTRLRONCRT0521432301

🔹 cont euro:RO24BTRLEURCRT0521432301

Paypal: alexandra20m@yahoo.com

Revolut: 0744 683 191

#ingeripentrusuflete

Alexandra Timar va ajuta astfel cu ajutorul celor care donează copiii  fără posibilităţi din întreaga ţară.

Adauga comentariu