Alessandro Cristian Popa a devenit campion european la karate. Are peste 40 de medalii câştigate

Alessandro Cristian Popa, elevul din Arad în vârstă de 10 ani, care a fost înscris la karate pentru că atunci când ieșea afară ( el fiind mai cuminte) ceilalți parteneri de joacă se luau de el și chiar îl băteau, a devenit campion european. Tatăl lui a decis să practice acest sport în speranța că se va putea apăra și nu va mai ajunge bătut acasă, însă nu se gândea că fiul lui va face performanţă.

În ultima perioadă s-a antrenat la Sport Club Tiger avându-l ca sensei pe Liviu Meseșan.

Alessandro urcat pe podium încă din primele patru luni de când s-a înscris în 2017 la karate, apoi medaliile au început să vină.

Astăzi numără peste 40 de medalii, iar atât părinţii, cât şi antrenorul, dar şi profesorii sunt mândri de el.

Cu toate că este mult timp plecat la campionate, Alessandro nu îşi neglijează şcoala. El recuperează mereu ce a pierdut cât a lipsit şi mai mult de atât se află printre cei mai buni din clasă. Acesta este elev la Şcoala „Regina Maria” Arad sub îndrumarea învăţătoarei Erica David.

„Ne bucurăm în momentul în care vedem că un copil face performanţe în sport şi nu îşi neglizează şcoala. Alessandro este unul dintre cei mai buni. A devenit prim vicecampion mondial şi campion european”, a declarat Liviu Meseșan.

Alessandro va participa şi în acest an la toate competiţiile care au loc.

Elevul arădean este susţinut în acest sport de părinţii lui care merg peste tot cu el.

Bucuria lui şi a noastră este că mereu se întoarce acasă cu medalii. Noi îi facem poze şi le punem în albume. Acolo Alessandro își vede evoluția”, au declarat părinţii tânărului: Lavinia şi Cristian Popa.

În momentul de faţă Alessandro se pregăteşte alături de sensei Liviu şi colegii lui pentru campionatele din acest an.  

Adauga comentariu