Aglomerație la ieşirea din ţară. Şoferii de camioane aşteaptă ore întregi pentru control

Şoferii de camioane au așteaptat chiar și opt ore ca să iasă din România, luni, la prânz. S-a ajuns la aglomeraţie după ce în ultimele zile au existat două perioade în care circulația traficului greu prin Ungaria a fost interzisă.

De asemenea, autoritățile de frontieră maghiare efectuează verificări amănunțite asupra fiecărui mijloc de transport. Circulația mașinilor mici și a autocarelor nu este afectată la trecrea frontirei, însă pe autostradă s-au înregistrat foarte multe blocaje temporare cauzate de șoferii de TIR care doreau să treacă peste rând.

Cel mai aglomerat este la Nădlac2, punctul de pe autostrada Nădlac-Arad, unde coloana de camioane se întinde pe cca 18 km, iar mașinile sunt parcate chiar pe banda de urgență.

Aplicația Poliției de Frontieră arată că la Nădlac2 timpii de așteptare au fost, luni la prânz, de 480 de minute, însă șoferii se plâng că stau chiar și mai mult. Tot în Arad, la Nădlac 1 se așteaptă 80 de minute, iar la Vărșand, 350 de minute. La Borș, în Bihor, se așteaptă 280 de minute, iar la Petea, în Satu Mare, 150 de minute.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor să consulte aplicaţia online care monitorizează traficul, de pe site-ul instituţiei, politiadefrontiera.ro, astfel încât să aleagă pentru ieşirea din ţară un punct unde nu sunt timpi mari de aşteptare pentru control.

 

Adauga comentariu