Aglomeraţie de candidaţi pentru Primăria Arad! Vezi cine sunt cei care vor să conducă destinele oraşului pentru următorii patru ani!

Pe data de 27 septembrie vor avea loc alegerile locale. Pentru funcţia de primar al municipiului Arad s-au înscris în luptă 13 persoane, reprezentând partide sau alianţe politice.  

PNL merge pe mâna actualului primar interimar, Călin Bibarţ, candidat decis cu puţin timp înainte de depunerea candidaturilor. Iniţial, liberalii au optat pentru Sergiu Bîlcea, vicepreşeedinte al CJA, însă jocurile de ultim moment l-au scos în faţă pe Călin Bibarţ. Acesta a fost prefect al judeţului, pe vremea PDL şi viceprimar al municipiului în acest mandat. După plecare lui Gheorghe Falcă în Parlamentul European a devenit primar interimar.

Mihai Fifor (50 de ani) este candidatul PSLC (Platforma Social Liberal-Creştină, formată din PSD, ALDE şi PNŢCD). Este senator de două mandate şi a fost ministru al Economiei şi al Apărării. Pentru o scurtă perioadă a fost premier interimar.

Adrian Wiener este candidatul Alianţei USR+ PLUS, are 48 de ani şi este medic. A fost ales senator în urma alegerilor parlamentare din toamna anului 2016. În urmaă cu patru ani a mai candidat la Primăria Arad, din partea M10, formaţiunea Monicăi Macovei.

Alexandru Meszar va candida din partea UDMR şi este cunoscut ca părinte al echipei UTA. A fost cel care a demarat, în urmă cu şapte ani proiectul UTA Bătrâna Doamnă, formaţia reuşind în acest an să promoveze în prima ligă fotbalistică a ţării.

PRO România îl va arunca în lupta prntru Primăria Arad pe Marin Lupaş, fost preşedinte al clubului UTA. Lupaş a fost consilier municipal din partea PSD, iar la algerile din 2016 a obţinut un mandat de consilier independent.

Cristian Galea este pastor, are 43 de ani şi va candida din partea Partidului Mişcarea Populară. Spune că îşi construieşte campania pe valori, pe o ideologie de dreapta şi pe transparenţă.

Medicul Dan Pârvulescu este susţinut de Partidul Noua Dreaptă şi de Uniunea Vatra Românească. Ani buni, Dan Pârvulescu a fost medicul echipei de fotbal UTA, fiind o persoană respectată în oraş.

Valentin Neamţ, fost primar al Aradului, candidează din partea Alianţei pentru Unitatea Românilor.  Este doctor în drept, iar de numele lui se leagă înfiinţarea Zonei Libere.

Samuel Caba îşi încearcă din nou norocul la Primăria Arad. Va candida din partea Partidului Republican, după ce în urmă cu patru ani a candidat pentru aceeaşi funcţie din partea PMP. A mai făcut parte din PNŢCD şi PDL.

Partidul Puterii Umaniste o va arunca în luptă pe Roxana Cirţi (37 de ani). Aceasta este expert în achiziţii publice şi spune că va face ca Aradul să fie cu adevărat Mica Vienă.

Burtea Raoul va candida din partea Partidului Ecologist. Acesta a fost preşedinte al PPDD Arad, însă a renunţat relativ repede la funcţie.

Gheorghe Mărculescu este candidatul  lansat de Partidul Comuniştilor. Este absolvent de Drept.

Viorica Pop candidează din nou la Primăria Arad. Dacă în urmă cu patru ani candida ca independentă, acum va reprezenta Partidului Arădenilor.

Adauga comentariu